Severna Koreja izstrelila balistično raketo iz podmornice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Severna Koreja je danes izvedla nov preizkus balistične rakete, že drugi v zadnjih treh dneh. Šlo je za raketo, ki jo je izstrelila iz podmornice, je danes sporočila južnokorejska vojska.
Oglej si celoten članek

"Naša vojska je ob 14.07 (6.07 po srednjeevropskem času) zaznala balistično raketo kratkega dosega, verjetno SLBM, ki je bila izstreljena iz morja pred krajem Sinpo," so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz generalštaba južnokorejske vojske.

Jasno sporočilo novemu predsedniku

To je bila že druga izstrelitev severnokorejske rakete v zadnjih treh dneh. V Južni Koreji ocenjujejo, da gre tudi za jasno sporočilo novemu južnokorejskemu predsedniku Yoon Suk-yeolu, ki napoveduje ostrejši pristop do severne sosede. Prisegel bo v torek.

Vojna To o morebitnem jedrskem napadu sporoča rusko zunanje ministrstvo Ruske grožnje "Toliko časa potrebujejo rakete do zahodnih prestolnic. Štejte vsako minuto."

Severna Koreja je tako letos od januarja izvedla že 15 preizkusov raketnih izstrelkov, kar pa je v nasprotju z resolucijami Varnostnega sveta Združenih narodov. Do novih obsodb sicer ne pride, ker Rusija in Kitajska temu nasprotujeta.

Ameriški State Department je sicer v petek opozoril, da se Severna Koreja pripravlja na nov preizkus jedrskega orožja. To naj bi se zgodilo že ta mesec, kar bo prva takšna kršitev resolucij Varnostnega sveta ZN po letu 2017.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:23 7. Maj 2022.

    5 na Veliko Britanijo, 5 na USA in 5 na Bruselj da bo štos. 5 5 5 poljubov sladkih naj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.