Svet
360 ogledov

Severna Koreja izstrelila balistično raketo iz podmornice

Severna Koreja raketa Profimedia
Severna Koreja je danes izvedla nov preizkus balistične rakete, že drugi v zadnjih treh dneh. Šlo je za raketo, ki jo je izstrelila iz podmornice, je danes sporočila južnokorejska vojska.

"Naša vojska je ob 14.07 (6.07 po srednjeevropskem času) zaznala balistično raketo kratkega dosega, verjetno SLBM, ki je bila izstreljena iz morja pred krajem Sinpo," so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz generalštaba južnokorejske vojske.

Jasno sporočilo novemu predsedniku

To je bila že druga izstrelitev severnokorejske rakete v zadnjih treh dneh. V Južni Koreji ocenjujejo, da gre tudi za jasno sporočilo novemu južnokorejskemu predsedniku Yoon Suk-yeolu, ki napoveduje ostrejši pristop do severne sosede. Prisegel bo v torek.

Ukrajina Vojna Svet To o morebitnem jedrskem napadu sporoča rusko zunanje ministrstvo Ruske grožnje Svet "Toliko časa potrebujejo rakete do zahodnih prestolnic. Štejte vsako minuto."

Severna Koreja je tako letos od januarja izvedla že 15 preizkusov raketnih izstrelkov, kar pa je v nasprotju z resolucijami Varnostnega sveta Združenih narodov. Do novih obsodb sicer ne pride, ker Rusija in Kitajska temu nasprotujeta.

Ameriški State Department je sicer v petek opozoril, da se Severna Koreja pripravlja na nov preizkus jedrskega orožja. To naj bi se zgodilo že ta mesec, kar bo prva takšna kršitev resolucij Varnostnega sveta ZN po letu 2017.

Komentarjev 1
  • jozicamurn 22:23 07.maj 2022.

    5 na Veliko Britanijo, 5 na USA in 5 na Bruselj da bo štos. 5 5 5 poljubov sladkih naj jim podari...