Severna Koreja izvršila največjo krajo kriptovalut?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Severnokorejski hekerji bi utegnili stati za do zdaj največje zabeležene kraje kriptovalut na svetu.
Oglej si celoten članek

Prejšnji mesec je prišlo do hekerskega napada na eno izmed največjih borz kriptovalut Coincheck. Ukradenih je bilo za več kot 520 milijonov dolarjev vrednih novčičev kriptovalute XEM iz digitalnih denarnic več kot 260 tisoč uporabnikov.

Pristojni so priznali, da niso uporabljali vso razpoložljivo zaščito in škodo uporabnikom že pokrili. Japonske oblasti so napovedale, da bodo preverile vse varnostne ukrepe kriptoborz v državi.

Čeprav storilce preiskovalci niso odkrili, je južnokorejska Nacionalna obveščevalna služba izdala poročilo, ki namiguje, da bi za krajo utegnila stati Severna Koreja. Obveščevalci poudarjajo, da je Severna Koreja že v lanskem letu izvedla več hekerskih napadov na borze kriptovalut v Južni Koreji, v okviru katerega je bilo ukradenih na desetine milijonov dolarjev, poroča Reuters.

Napeto Kim si je premislil

Kot nadaljuje omenjena agencija, južnokorejski obveščevalci niso ponudili nobenih konkretnih dokazov za svoje sume, a Severna Koreja, ki je ekonomsko in politično izolirana vsekakor ima motive za takšna dejanja. Analitiki menijo, da država, ki se sooča s sankcijami zaradi svojih jedrskih poskusov, potrebuje kriptovalute, da bi jih zamenjala za prepotrebne devize.

Kriptovalute, ki uporabnikom omogočajo anonimnost, so lahko koristne za autoritarne režime, kot je režim Kim Jong-una.

Svet Drzen turistični projekt Severne Koreje

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 07:09 7. Februar 2018.

    A to nepismeni te članke pišejo?

  • 17:48 6. Februar 2018.

    Bravo S.Korejci,upam da ste tudi našim menedžerskim lopovom pobrali nakradeno !!

  • 15:06 6. Februar 2018.

    USA je največja grožnja svetu !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.