Slovencu na Hrvaškem grozi osem let zapora

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hrvaška policija včeraj prijela mladega Slovenca. Ne kaže mu dobro.
Oglej si celoten članek

Hrvaška policija je v torek prijela 26-letnega Slovenca, ki je kombiju tihotapil 39 državljanov Iraka in Irana. Med njimi so bili tudi ženske in otroci. Prijeli so ga na območju kraja Vrgorac med Makarsko in Pločami v bližini meje z BiH, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Kot so Hini pojasnili na splitski policijski upravi, so Slovenca obmejni policisti odkrili okoli 6. ure zjutraj. Postali so pozorni na njegov kombi s slovenskimi registrskimi tablicami. Ko so ga odprli, pa so v njem našli natrpanih 39 ljudi, med njimi tudi ženske in mladoletne otroke.

Slovenca so kazensko ovadili zaradi nezakonitega vstopa, gibanja in bivanja na Hrvaškem. Njegov primer je prevzelo državno tožilstvo v Dubrovniku. Grozi mu do osem let zapora, še poroča Hina.

Nečloveško Mučenje in poniževanjem v azilnem domu

Po treh letih Se spomnite novinarke, ki je brcala begunce? To se je zgodilo z njo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 23:11 26. December 2018.

    Veliko premalo zapora.Hrvati naj za take izdajalce ponovno odprejo goli otok.

  • 16:03 26. December 2018.

    Križar...(ustašoti),bolan si ,sovražni govor kretenoid in če te matra zemljepis je tip verjetno iz bosne ilegalno prestopil mejo s to …

  • 13:52 26. December 2018.

    STA poroča, da ga je angažirala Fajonka in Violeta Tomić !!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.