Svet
7317 ogledov

Slovencu na Hrvaškem grozi osem let zapora

aretacija aretiran lisice Shutterstock
Hrvaška policija včeraj prijela mladega Slovenca. Ne kaže mu dobro.

Hrvaška policija je v torek prijela 26-letnega Slovenca, ki je kombiju tihotapil 39 državljanov Iraka in Irana. Med njimi so bili tudi ženske in otroci. Prijeli so ga na območju kraja Vrgorac med Makarsko in Pločami v bližini meje z BiH, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Kot so Hini pojasnili na splitski policijski upravi, so Slovenca obmejni policisti odkrili okoli 6. ure zjutraj. Postali so pozorni na njegov kombi s slovenskimi registrskimi tablicami. Ko so ga odprli, pa so v njem našli natrpanih 39 ljudi, med njimi tudi ženske in mladoletne otroke.

Slovenca so kazensko ovadili zaradi nezakonitega vstopa, gibanja in bivanja na Hrvaškem. Njegov primer je prevzelo državno tožilstvo v Dubrovniku. Grozi mu do osem let zapora, še poroča Hina.

Nečloveško Svet Mučenje in poniževanjem v azilnem domu Nasilna novinarka Po treh letih Svet Se spomnite novinarke, ki je brcala begunce? To se je zgodilo z njo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Baubau 23:11 26.december 2018.

    Veliko premalo zapora.Hrvati naj za take izdajalce ponovno odprejo goli otok.

  • lotus 16:03 26.december 2018.

    Križar...(ustašoti),bolan si ,sovražni govor kretenoid in če te matra zemljepis je tip verjetno iz bosne ilegalno prestopil mejo s to kopico beguncov ali misliš da bi se slikal na uradnem prehodu,hit se v murje zaplankanec

  • JUTRIBOLJŠEBO 13:52 26.december 2018.

    STA poroča, da ga je angažirala Fajonka in Violeta Tomić !!