Španija: Po hudi nesreči avtobusa iščejo pogrešane osebe

Foto: Epa
Foto: Epa
V Galiciji na severozahodu Španije je avtobus v soboto zvečer z mostu padel v deročo reko.
Oglej si celoten članek

Dva potnika sta v nesreči umrla, tri pa še vedno pogrešajo, so danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile lokalne oblasti. Iskalna in reševalna akcija se nadaljuje.

Po poročanju regionalnega dnevnika La Voz de Galicia se je z avtobusom, ki je peljal med krajema Lugo in Vigo, peljala skupina ljudi, ki se je vračala z obiska pri sorodnikih v zaporu Monterroso v osrednji Galiciji.

Po podatkih reševalnih služb v španski pokrajini Galicija sta v nesreči avtobusa na božični večer v občini Cerdedo-Cotobade, blizu meje s Portugalsko, umrla dva potnika, katerih trupli so našli v bližini razbitin avtobusa, so sporočili na Twitterju.

"Obstaja možnost, da je bilo v vozilu še več ljudi," so opozorili reševalci, ki so objavo na Twitterju pospremili s fotografijo razbitin avtobusa v deroči reki.

Dodali so, da so našli še dve živi osebi, vključno z voznikom, ki sta hospitalizirani, pogrešajo še tri osebe. Iskanje, ki so ga morali ponoči začasno prekiniti zaradi slabih vremenskih razmer, danes nadaljujejo.

Vzrok nesreče za zdaj ni znan. Po podatkih policije je bil test na alkohol in droge pri vozniku avtobusa negativen.

Magazin Umrl pevec legendarne zasedbe Faithless Ganljivo Pelejeva hčerka s čustvenim sporočilom z bolniške postelje

Nesreča se je zgodila "na območju s precej strmim naklonom", ki je zato težko dostopno, je za AFP povedal tiskovni predstavnik policije v Pontevedri, španskem mestu na atlantski obali, ki je od kraja nesreče oddaljeno približno 30 kilometrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.