Spet smrti zaradi udara strele

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nesrečen splet okoliščin.
Oglej si celoten članek

Do tragičnega dogodka je prišlo na Finskem; udarec strele je uničil tudi drevo v bližini dveh trupel, zato policija domnevna, da je strela udarila v drevo, močan električni nabolj pa je skozi zemljo prispel do dveh moških.

Brata sta bila na mestu mrtva. Pred tem sta v bližini sojega vikenda pripravljala savno, piše Independent. Na vikendu sta bila skupaj s sestro, ki je povedala, da je zaslišala močan grom, stekla iz hiše in svoja brata opazila ležati na tleh. Bila sta mrtva.

V zadnjih dneh so se na Finskem razbohotile številne vročinske nevihte; tamkajšnji meteorološki inštitut je objavil, da je od četrtka naprej zabeležil okrog 20 tisoč udarov strele, kar je novi letošnji rekord.

Udar strele na Bledu Kako se zaščititi pred strelo

V Španiji več žrtev

Vročinski val, ki od preteklega tedna pesti večji del Evrope, je medtem v Španiji zahteval sedem smrtnih žrtev. Med njimi je tudi 40-letni nemški državljan, ki je za posledicami vročinskega udara v nedeljo umrl na romarski poti Camino de Santiago.

Še dva človeka sta po poročanju španske tiskovne agencije Europa Press zaradi vročine umrla v mestu Tarragona na severovzhodu Španije, trije pa v Kataloniji. Umrl je tudi 81-letni moški iz mesta Miajadas na zahodu države, je poročala STA.

Gasilci so medtem vzpostavili nadzor nad požarom v provinci Huelva na jugozahodu Španije, ki meji na južno portugalsko regijo Algarve, kjer prav tako še vedno gori.

Temperature v Španiji sicer še vedno vztrajajo nad 40 stopinjami Celzija. Vroče pa je tudi v številnih drugih evropskih državah, med drugim v Franciji, Avstriji in na Hrvaškem.

Vreme Osvežena napoved do prihodnjega torka

Zdravje Napake, ki jih najpogosteje počnemo ob vročini

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.