Slovenija
18989 ogledov

Osvežena napoved do prihodnjega torka

Vročina Profimedias
Ta teden še vročina, kaj pa prihodnji vikend in začetek prihodnjega tedna?

"Zvečer bodo pri nas nevihtni oblaki razpadli, ponoči bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature jutri bodo od 15 do 20, ob morju okoli 22 stopinj Celzija," napovedujejo vremenarji na Arsu.

Jutri zjutraj in dopoldne bo precej sončno. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32, na Primorskem do 36 stopinj. Še naprej velja opozorilo vremenoslovcev, da bo predvsem po nižinah Primorske in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastajale nevihte. Zapihal bo veter južnih smeri. V sredo in četrtek bo sončno. Še bo vroče.

Napoved od 9. do 14. avgusta

"V petek in soboto bo preko naših krajev potovala oslabljena hladna fronta. Nato bodo naši kraji na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo, nad zahodno Evropo pa bo območje nizkega zračnega tlaka z vremenskimi frontami," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bodo v petek popoldne in v soboto krajevne padavine, nato se bo vreme predvidoma za nekaj dni znova ustalilo. Vročina bo ob koncu tedna nekoliko popustila.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Kebnekaise Neverjetno Svet "Grozno, česa takšnega še nisem doživela"

Evropa se topi

Večji del Evrope se še naprej spopada z vročinskim valom, ki je ta teden v Španiji že zahteval najmanj tri življenja. Na Iberskem polotoku je izbruhnilo več gozdnih požarov. So pa medtem vročinske nevihte nekoliko pohladile razgreto Italijo in Nemčijo, pa tudi Nizozemsko, je poročala STA.

Najbolj vroče naj bi bilo danes na Portugalskem, kjer naj bi temperature znova dosegle okoli 45 stopinj Celzija. A zagotovo ne bodo presegle 46,8 stopinje Celzija, kolikor so jih v soboto namerili v kraju Alvega kakih 150 kilometrov severno od Lizbone, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tudi za Španijo so za danes znova napovedovali temperature nad 40 stopinj Celzija. Najtopleje naj bi bilo v jugozahodni pokrajini Extremadura, kjer naj bi se živo srebro dvignilo do 42 stopinj. V soboto so na jugu Španije namerili 44 stopinj Celzija, je sporočila španska meteorološka agencija.

Sonce Opozorila Svet Kaj takšnega se ni zgodilo dva tisoč let

Vročina pesti tudi Francijo, kjer oblasti opozarjajo, da bi temperature na jugu države lahko dosegle 40 stopinj Celzija. Italijo medtem pestijo vročinske nevihte, zlasti na Siciliji in Sardiniji. Čeprav je to ohladilo ozračje, pa je to povzročilo težave v prometu. Tudi Nemčijo je nekoliko ohladil dež, še posebej na jugu. Vendar pa naj bi se do srede temperature znova dvignile do 39 stopinj Celzija.

Na Nizozemskem so se temperature danes spustile na zmernih 25 stopinj Celzija, kar je prava osvežitev po vročinskem valu, zaradi katerega so morali v soboto zapreti nekatere odseke avtocest, ker se je začel topiti asfalt.

Vročina Zaskrbljujoče Svet Črne napovedi glede umrljivosti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.