Svet
21555 ogledov

Kaj takšnega se ni zgodilo dva tisoč let

Sonce Profimedias
Ameriško meteorološko združenje opozarja.

Lansko leto je bilo eno najtoplejših v zgodovini merjenj, je pokazala včeraj objavljena študija Ameriškega meteorološkega združenja. Študija je še en dokaz, da se planet segreva hitreje kot kdajkoli v novejši zgodovini.

Pri študiji z naslovom Stanje klime v letu 2017 je sodelovalo 500 znanstvenikov iz več kot 60 držav sveta.

Vročina Neobičajno Svet Strokovnjaki odgovarjajo, kaj se dogaja z vremenom

Lansko leto je bilo, glede na študijo, drugo ali tretje najtoplejše v zgodovini merjenj, odvisno od podatkov, ki se jih vzame v obzir. Nadaljuje se niz rekordno toplih let, ki se je začel leta 2014. Podatek, ki je še zlasti zaskrbljujoč, je stopnja toplogrednih plinov v ozračju, ki je bila v lanskem letu rekordna.

Rastejo tudi temperature oceanov. Povprečna globalna temperatura morske površine je bila v lanskem letu blizu rekordnim stopnjam, ki so bile izmerjene leto pred tem. Nivo gladine je po drugi strani rekord presegel; nivo morske gladine se v povprečju dvigne za 3,1 centimetra v desetletju.

Na Arktiki in Antarktiki so po drugi strani zabeležene rekordno nizke količine ledu. "Tako topel zrak na Arktiki in na gladini morja na tem območju ni zabeležen v zadnjih dva tisoč letih," opozarja študija.

V zadnjih 38-tih letih so se ledene površine širom planeta drastično zmanjšale, trend se nadaljuje tudi danes.

Oblaki, Baltiško morje Smrtni primer Svet Morje je polno nevarnih bakterij in parazitov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Beno Cizelj
    Beno Cizelj 12:15 07.avgust 2018.

    Ata in Matermila...vidva sta pa verjetno precej nenačitana....Verjetno ne vesta, da so že pred vsaj 20 leti iz vrtin v ledu ogotovili točno temperaturo in vremenske razmere ne samo na Arktiki, ampak tudi Groendlandu, Antarktiki, severu Sibirije itd.....Preden komentirata, se ...prikaži več raje pozanimajta za dejstva, bosta izgledala bolj pametna. Tako pa zineta neumnost tako kot večina Slovenceljnov kar tja v en dan. In se seveda osramotita.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 13:13 03.avgust 2018.

    Američani so za vreme pred 2000 leti najbrž zvedeli iz svetega pisma.

  • matermila 08:21 03.avgust 2018.

    Odkar se izvajajo meritve?Aha,že pred 2000 leti so merili in zapisovali temperature.Naslov pove vse o "novinarju.