Slovenija
5776 ogledov

Podrto drevje, poplave, udari strele

Podrto drevo v Brestanici M. K.
Po Sloveniji spet številne težave zaradi vremena.

Potem ko so vremenoslovci napovedovali nevihte ter možne močnejše nalive in sunke vetra, se je popoldne zgodilo ravno to. Gasilci so imeli spet veliko dela predvsem z izčrpavanjem vode in odstranjevanjem podrtih dreves.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje so bili gasilci zaradi tovrstnih težav na delu v Ljubljani, Rogaški slatini, Radencih, Novem mestu, Domžalah, v Soteski pri Dolenjskih Toplicah, Novem mestu, Brežicah, Celju.

Nastala je tudi materialna škoda, ko je na dvorišču v Ulici Lili Novy v Ljubljani drevo padlo na osebno vozilo, v Novem mestu je bila poškodovana streha objekta. Poročali smo že, da je v nevihti na območju Velike planine prišlo tudi do poškodovanih oseb, v katere je udarila strela.

Toča v občini Črnomelj Pozor, toča! Slovenija Pripravite se, alarm bo svetil še nekaj dni!

Še naprej nevihtno

Kot napovedujejo vremenoslovci na Arsu, se bodo nevihte pojavljale tudi ponoči. Možni bodo močnejši nalivi in sunki vetra.

Jutri bo na Primorskem večinoma sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Še naprej bodo nastajale krajevne padavine, predvsem popoldne tudi nevihte. Na Primorskem bo še pihala večinoma šibka burja, drugod šibek vzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 25, najvišje dnevne od 27 do 31, na Primorskem od 32 do 36 stopinj.

V soboto, nedeljo in ponedeljek bo sončno in vroče. Predvsem v hribovitih krajih bodo popoldne nastale posamezne nevihte. Še bo pihal šibek veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja.

Svet Grozljivi posnetki sinočnjega neurja pri sosedih

Od 6. do 11. avgusta

"Naši kraji bodo še pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka nad osrednjo Evropo. V torek nas bo prešla neizrazita vremenska fronta," na spletni strani napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Nadaljevalo se bo sončno vreme. Vroče in soparno bo. Verjetnost za krajevne padavine bo nekoliko povečana predvsem v torek. Najvišje temperature bodo malo prek 30 stopinj.

Podrto drevo. Slovenija Burna noč: Podiralo drevesa, razkrivalo strehe

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.