Slovenija
6453 ogledov

Zaradi strele poškodovane štiri osebe, ena huje

Velika planina Velika planina
Na Veliki planini so bili zaradi udara strele poškodovani štirje ljudje

Nekaj pred 14. uro je v pastirskem naselju na Veliki planini udarila strela. Po prvih informacijah portala Kamnik info naj bi bile poškodovane štiri osebe.

Policisti so kasneje povedali, da ena oseba ni kazala znakov poškodbe, vse pa so odpeljali v ljubljanski klinični center. Strela je udarila v pastirskem naselju, v skale za pastirskim stanom Pr’ Škof ter ob tem razmetala skupino štirih pohodnikov, enega od njih je rešila takojšnja pomoč z oživljanjem, ki jo je nudil švedski zdravnik oziroma turist, ki je bil v bližini.

Očividci dogodka so prepričani, da je poškodovani zagotovo preživel zgolj po zaslugi omenjenega švedskega zdravnika. Iz doline so na pomoč prihiteli tudi kamniški gorski reševalci, reševalci Nujne medicinske pomoči ter gasilci, ki so prevzeli nadaljnjo oskrbo ponesrečencev in jih s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Policisti dodatne informacije o dogodku še zbirajo.

nevihta Udar strele na Bledu Zdravje Kako se zaščititi pred strelo strela, neurje Oživljali so ju Slovenija Na plaži na Bledu strela usekala v visoko nosečo žensko in njeno hčer

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Lavdan 21:01 02.avgust 2018.

    Policisti bodo prijavili strelo. Dobro je, da ni bilo smrtnih žrtev.