Slovenija > Črna kronika
30114 ogledov

Na plaži na Bledu strela usekala v visoko nosečo žensko in njeno hčer

Bled kopališče Iztok Golob
Hudo poškodovani noseča mama in šestletna hčerka

Zaradi udara strele na javni plaži blejskega jezera na Mlinem sta hudo poškodovani 40-letna visoko noseča mama in njena šestletna hčerka. S helikopterjem so ju odpeljali v ljubljanski UKC. V bolnišnici Jesenice se zdravita nemška turista, ki sta lažje poškodovana, v bolnici je tudi mož poškodovane nosečnice.

Strela je zadela kostanj pod katerega se je skrilo okoli 20 ljudi. Trem osebam so takoj nudili prvo pomoč, mamo in hčerko so morali na kraju dogodka oživljati.

"Strela je zadela med kostanja, ki sta blizu obale, pod katera se zatečejo ljudje med nevihto, ker je pod njima suho. Strela ni zadela naravnost v ljudi, če bi, bi bile posledice precej hujše," je povedal Boštjan Pernuš iz Prostovoljnega gasilskega društva Bled.

Cesta v okolici je bila zaradi intervencije krajši čas zaprta in je sedaj že odprta. Zaprt pa ostaja kraj dogodka oziroma udara strele.
Na kraju so tudi kriminalisti, ki bodo opravili ogled.

*Fotografija je simbolna

Komentarjev 15
 • Francesco Sinibaldi 14:31 15.julij 2018.

  Sitting on a white cloud. In the rain a light is the present to call the desire and a beautiful dreamland: I see in the darkness a luminous star... Francesco Sinibaldi

 • Avatar Alioness
  Alioness 10:58 15.julij 2018.

  Zanimivo, da ni udarila v bližnji strelovod.

 • supreme 23:53 14.julij 2018.

  Zelo pametno, da gres pod drevo v nevihti👌👌