Slovenija
5982 ogledov

Burna noč: Podiralo drevesa, razkrivalo strehe

Podrto drevo. Saša Despot
Neurje z močnim vetrom, ki je v sredo zvečer zajelo del države, je povzročilo precej nevšečnosti, predvsem na Dolenjskem, kjer je veter odkrival strehe in podiral drevesa. Težave so po državi povzročali tudi udari strel.

Okoli pol enih ponoči je v Šentjanžu nad Dravčami v občini Vuzenica zagorelo gospodarsko poslopje in do prihoda skoraj v celoti pogorelo. Požar je najverjetneje zanetila strela. 

Neurje z močnim vetrom je zajelo tudi območje Dobrunj, Sostra, Podmolnika in Sadinje vasi v občini Ljubljana. Gasilci so na več lokacijah odstranili dve drevesi z dveh hiš, dve drevesi z elektro in telekomunikacijskih vodov in tri drevesa s cest. Prekrili so tudi strehe štirih hiš in kozolca.

Na terenu so bili tudi delavci Elektra Ljubljana. Zaradi podrtih električnih drogov je bilo brez elektrike približno tri ure okoli 620 gospodinjstev. V Smledniku pa je strela udarila v dimnik stanovanjske hiše in razkrila del strehe.

Veter povzročal težave na Dolenjskem

Predvsem z območja Novega mesta uprava za zaščito in reševanje poroča o številnih podrtih drevesih, ki so ovirala promet. V Novem mestu je drevo padlo na osebno vozilo. Prav tako v Novem mestu so morali gasilci s ceste odstraniti kozolec, ki se je podrl zaradi vetra, padel pa je na parkirano vozilo. Poškodovanih ni bilo.

V Novem mestu je zaradi udara strele nastala večja škoda na fasadi večstanovanjskega objekta, močan veter pa je odkril okoli 80 kvadratnih metrov ostrešja stanovanjskega objekta. Težave je v Novem mestu povzročala tudi meteorna voda, ki je zalivala stanovanjske in poslovne prostore.

Tudi v Mariboru in Slovenski Bistrici je veter odkrival strehe stanovanjske hiše.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.