Street View odkril lokacijo varne hiše?

Foto: Žurnal24 Googlovi avtomobili se vozijo po Evropi in ZDA ter beležijo razne lokacije. (Fot
Google naj bi s svojim Street Viewom razkril skrivno lokacijo varne hiše v Veliki Britaniji. Ko so ga prosili, naj lokacijo umakne, naj bi to zavrnil.
Oglej si celoten članek

Da je prišlo do razkritja skrivne lokacije varne hiše, je med sejo parlamenta o internetu in zasebnosti izpostavil konzervativni poslanec Mark Lancaster. Ravno skrita lokacija je ključna za varnost žensk in otrok, ki se zatečejo v varno hišo.

Kot pravi Lancaster, so predstavniki hiše prosili Google, da odstrani informacijo o lokaciji, a niso prejeli odgovora. Predstavnik Googla se brani, da za to sploh niso vedeli in da so takoj, ko so slišali govor Lancastra v parlamentu, poklicali poslanca za dodatne informacije. "Vsak lahko zaprosi za odstranitev lokacije iz Street Viewa. Enostavno uporabi naš obrazec za prijavljanje težav in takoj izbrišemo lokacijo. V preteklosti smo že večkrat odstranili občutljive lokacije in na to smo ponosni," pravi za Telegraph.

To pa ni bila edina pritožba čez Googlov Street View – poleg vprašljivega poseganja v zasebnost ljudi, se so se pred meseci pojavile informacije, da Google z njegovo pomočjo pridobiva uporabniška imena in gesla ljudi v Veliki Britaniji, ki nimajo zaščitene povezave. Vlada je uvedla preiskavo, a niso ničesar odkrili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.