Svet
12 ogledov

Street View odkril lokacijo varne hiše?

Googlovi avtomobili se vozijo po Evropi in ZDA ter beležijo razne lokacije. (Fot Žurnal24 main
Google naj bi s svojim Street Viewom razkril skrivno lokacijo varne hiše v Veliki Britaniji. Ko so ga prosili, naj lokacijo umakne, naj bi to zavrnil.

Da je prišlo do razkritja skrivne lokacije varne hiše, je med sejo parlamenta o internetu in zasebnosti izpostavil konzervativni poslanec Mark Lancaster. Ravno skrita lokacija je ključna za varnost žensk in otrok, ki se zatečejo v varno hišo.

Kot pravi Lancaster, so predstavniki hiše prosili Google, da odstrani informacijo o lokaciji, a niso prejeli odgovora. Predstavnik Googla se brani, da za to sploh niso vedeli in da so takoj, ko so slišali govor Lancastra v parlamentu, poklicali poslanca za dodatne informacije. "Vsak lahko zaprosi za odstranitev lokacije iz Street Viewa. Enostavno uporabi naš obrazec za prijavljanje težav in takoj izbrišemo lokacijo. V preteklosti smo že večkrat odstranili občutljive lokacije in na to smo ponosni," pravi za Telegraph.

To pa ni bila edina pritožba čez Googlov Street View – poleg vprašljivega poseganja v zasebnost ljudi, se so se pred meseci pojavile informacije, da Google z njegovo pomočjo pridobiva uporabniška imena in gesla ljudi v Veliki Britaniji, ki nimajo zaščitene povezave. Vlada je uvedla preiskavo, a niso ničesar odkrili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.