Streljanje v Mercedesovi tovarni, dva obležala mrtva

Foto: Twitter Mercedesova "tovarna 56" v Sindelfingnu.
Foto: Reševalni pas/Twitter Mercedesova "tovarna 56" v Sindelfingnu.
V zgodnjih jutranjih urah se je v južni Nemčiji zgodila tragedija.
Oglej si celoten članek

V streljanju na območju tovarne Mercedes-Benz v nemškem Sindelfingnu blizu Stuttgarta sta bili danes ubiti dve osebi, je danes sporočila tamkajšnja policija. Ta je osumljenca že aretirala in preiskuje okoliščine dogodka. Ob tem je zagotovila, da nevarnosti za javnost ali osebje tovarne ni več, poročajo tuje tiskovne agencije.

Do streljanja naj bi prišlo okoli 7.45 po srednjeevropskem času. Po prvih informacijah je v incidentu umrla ena oseba, ena pa je bila huje ranjena. Kasneje je policija sporočila, da je streljanje terjalo dve smrtni žrtvi, obe stari 44 let.

"Na območju tovarne trenutno poteka policijska operacija. Policisti in reševalci so na prizorišču," je na Twitterju sporočila policija v mestu Ludwigsburg.

Policija naj bi po incidentu aretirala 53-letnega moškega, je sporočil tiskovni predstavnik nemškega državnega tožilstva v Stuttgartu. Več podrobnosti ob tem ni navedel, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za tarčo vzel šefe

Nemški Bild poroča, da je bil strelec delavec ene od firm, ki so zunanji partnerji Mercedesove tovarne v Sindelfingnu. Tam sicer sestavljajo modele razreda S.

Isti medij je navedel pričanja zaposlenih, ki so dejali, da se je streljanje zgodilo v bližini pisarn, kjer imajo delovna mesta vodje izmen in oddelkov.

Da policijska operacija poteka, je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil tudi tiskovni predstavnik družbe Mercedes-Benz. "Zaradi policijske preiskave, ki trenutno poteka, ne moremo podati dodatnih podrobnosti," je pojasnil.

Po poročanju nemškega časnika Bild je bilo na kraju dogodka veliko število pripadnikov reševalnih služb, vključno z dvema helikopterjema in več urgentnimi zdravniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:41 11. Maj 2023.

    Hudo je ,če dolga leta delaš v Mercedesu,pa ne moreš Mercedesa kupit😕

  • 12:13 11. Maj 2023.

    Zelo očitno gre za posledice mobinga, ki ga ni hotel nihče reševati, pa je delavec vzel zadevo v svoje roke!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.