Svet
41636 ogledov

Novo streljanje v Srbiji, dva mrtva

Novi Sad streljanje Reševalni pas/Twitter Prizori iz Novega Sada.
Zgodilo se je v Novem Sadu. Moški ubil žensko, nato še sebe.

34-letni moški je s strelnim orožjem usmrtil svojo nekdanjo partnerico, nato pa ubil še sebe, poročajo srbski mediji. Tragedija se je zgodila na javnem prostoru in je že tretji tovrsten incident v Srbiji v zadnjih dneh.

Strelec je imel prepoved približevanja 26-letni žrtvi, navaja Telegraf. Isti medij poroča, da je bil morilec pred nekaj tedni že kaznovan zaradi nasilja nad žrtvijo in da so mu organi pregona ob tej priložnosti odvzeli orožje, ki ga je sicer posedoval zakonito.

Strelec je sredi delovnega dne prišel v enega od solarijev v Novem Sadu in najprej streljal v izložbo. Nato je vstopil ter v svojo nekdanjo partnerko izstrelil štiri naboje. Zatem je sebi poslal kroglo v glavo. Žrtev je bila lastnica salona, v katerem se je zgodil zločin. V času dogodka je bila v salonu prisotna še ena uslužbenka, ki ji je uspelo zbežati.

Ekipa nujne medicinske pomoči je bila hitro na prizorišču, a nobenega od dvojice niso uspeli obdržati pri življenju, saj so bile poškodbe prehude.

"Ob 16.58 je bila ena od ekip v neposredni bližini. V rekordnem času je prispela še druga ekipa, toda lahko so le ugotovili, da je pri obeh nastopila smrt," je dejal Zoran Krulj iz novosadske urgence.

Komentarjev 33
  • wolfenstein 10:39 11.maj 2023.

    Če mislite vsak dan poročati o kriminalu in umorih v Srbiji, potem lahko druge rubrike kar ukinete, pa vam bo še vedno zmanjkalo prostora. Ne zanima nas dogajanje v bivši Jugi, ampak nas zanima kaj se dogaja pri nas. Čas ...prikaži več bi že bil, da se po 30-ih letih tudi mediji nekako odlepite od bivše države. Ampak ja, najlažje je še v pižami skopirati tuj članek in se pod njim podpisati. To je novodobno "novinarstvo", ki s pravim novinarstvom nima veze. Največji tepec pa je tisti, ki to plača.

  • hudini 22:47 10.maj 2023.

    Na tem portalu je leglo stbov in srboljubov ter rusofilov,fuuuj

  • Soljatar 19:54 10.maj 2023.

    srbska posla...sicer pa ni potrebe, da se bo v Sloveniji o vsakem strelskem incidentu na veliko poročalo...gre za tujo državo in nasilje s strelnim orožjem se dogaja vsepovsod konstantno...v Chicagu vsak mesec postrelijo 30 ljudim, pa nikjer pri nas ne ...prikaži več vidim da se bi se o tem poročalo, tko da ne vem zakaj moramo o srbskih streljanjih zdaj brat že 1 teden in še ni konca, k da smo v jebeni Jugoslaviji...

Sorodne novice