Svet
3180 ogledov

Masaker v Srbiji: prijeli očeta napadalca

Srbija strelec morilec Instagram
Srbska policija je prijela očeta 20-letnika, ki je prejšnji teden v okolici Mladenovca v osrednji Srbiji ubil osem ljudi, 12 pa jih je ranil. Zanj so odredili 48-urno pridržanje, danes poročajo srbski mediji.

Da so prijeli očeta 20-letnika, so za srbske medije potrdili viri notranjega ministrstva. Oče je osumljen kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom, sodnik pa je zanj odredil 48-urno pridržanje.

Mladenič iz vasi Dubona, sin prijetega, ki so ga aretirali po strelskem pohodu, je zločin sicer priznal. Na predlog višjega tožilstva v Smederevu mu je bil prejšnji teden odrejen 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti pobega, da ne bi vplival na priče, da ne bi v kratkem času ponovil kaznivega dejanja ali vznemirjal javnosti.

Osumljen je kaznivih dejanj umora, nedovoljene proizvodnje, posedovanja, nošenja in trgovanja z orožjem in razstrelivi ter kaznivega dejanja ugrabitve, ker je taksista z orožjem prisilil, da ga odpelje v drugo občino. Po ocenah srbskih pravnikov mu zaradi teže zločina grozi dosmrtni zapor.

Mladenič, ki bo oktobra dopolnil 21 let, je v treh vaseh blizu Mladenovca v četrtek zvečer iz vozečega vozila začel streljati z avtomatsko puško ter ubil osem ljudi, tudi policista in njegovo sestro. Po pokolu je pobegnil, policija pa ga je v obsežni operaciji prijela blizu Kragujevca. Ta napad se je zgodil le dan po strelskem pohodu v beograjski osnovni šoli, v katerem je 13-letnik ubil devet ljudi, sedem pa jih je ranil.

Komentarjev 3
  • leonardo 14:43 10.maj 2023.

    In zakaj spet črn trak čez oči. Morilcev se ne skriva. Polnoleten pa je tudi že!

  • Kmodri 13:26 10.maj 2023.

    No dobro, da v Srbiji poznajo dosmrtni zapor..

  • Avatar NickMason
    NickMason 12:28 10.maj 2023.

    Vse korajžne ki radi streljajo ,naj gredo v vojno,jih rabijo na eni in na drugi strani,ne pa streljat po nedolžnih iz lepega mira