Svet
4001 ogledov

Streljanje v Mercedesovi tovarni, dva obležala mrtva

Mercedes Benz tovarna Sindelfingen Reševalni pas/Twitter Mercedesova "tovarna 56" v Sindelfingnu.
V zgodnjih jutranjih urah se je v južni Nemčiji zgodila tragedija.

V streljanju na območju tovarne Mercedes-Benz v nemškem Sindelfingnu blizu Stuttgarta sta bili danes ubiti dve osebi, je danes sporočila tamkajšnja policija. Ta je osumljenca že aretirala in preiskuje okoliščine dogodka. Ob tem je zagotovila, da nevarnosti za javnost ali osebje tovarne ni več, poročajo tuje tiskovne agencije.

Do streljanja naj bi prišlo okoli 7.45 po srednjeevropskem času. Po prvih informacijah je v incidentu umrla ena oseba, ena pa je bila huje ranjena. Kasneje je policija sporočila, da je streljanje terjalo dve smrtni žrtvi, obe stari 44 let.

"Na območju tovarne trenutno poteka policijska operacija. Policisti in reševalci so na prizorišču," je na Twitterju sporočila policija v mestu Ludwigsburg.

Policija naj bi po incidentu aretirala 53-letnega moškega, je sporočil tiskovni predstavnik nemškega državnega tožilstva v Stuttgartu. Več podrobnosti ob tem ni navedel, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za tarčo vzel šefe

Nemški Bild poroča, da je bil strelec delavec ene od firm, ki so zunanji partnerji Mercedesove tovarne v Sindelfingnu. Tam sicer sestavljajo modele razreda S.

Isti medij je navedel pričanja zaposlenih, ki so dejali, da se je streljanje zgodilo v bližini pisarn, kjer imajo delovna mesta vodje izmen in oddelkov.

Da policijska operacija poteka, je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil tudi tiskovni predstavnik družbe Mercedes-Benz. "Zaradi policijske preiskave, ki trenutno poteka, ne moremo podati dodatnih podrobnosti," je pojasnil.

Po poročanju nemškega časnika Bild je bilo na kraju dogodka veliko število pripadnikov reševalnih služb, vključno z dvema helikopterjema in več urgentnimi zdravniki.

Komentarjev 2
  • Avatar NickMason
    NickMason 16:41 11.maj 2023.

    Hudo je ,če dolga leta delaš v Mercedesu,pa ne moreš Mercedesa kupit😕

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 12:13 11.maj 2023.

    Zelo očitno gre za posledice mobinga, ki ga ni hotel nihče reševati, pa je delavec vzel zadevo v svoje roke!

Sorodne novice