Svet
2793 ogledov

Osem mrtvih v nakupovalnem centru, med njimi otroci

policija zda ameriška policija policijski avto
V nakupovalnem centru severno od Dallasa je moški streljal na obiskovalce in pri tem ubil osem ljudi.

Poveljnik gasilcev iz mesta Allen v ameriški zvezni državi Teksas Jonathan Boyd je potrdil, da je bilo na kraju dogodka ubitih šest ljudi, dva sta umrla kasneje v bolnišnici. Ubit je bil tudi napadalec, poroča BBC. 

V bolnišnici je osem ljudi, ki so utrpeli različne rane. Stari so od 5 do 51 let, so sporočili iz bolnišnice. 

Streljal vse povprek

"Slišali sem okoli deset strelov, nato še deset do petnajst. Zagledal sem moškega, oblečenega v črno, z jopičem, ki je streljal na ljudi," je povedal očividec. Drugi očividec je za AP povedal, da je med nakupovanjem nosil slušalke, a so streli preglasili vsebino, ki jo je poslušal. Ko so policisti ljudem, ki so ostali v nakupovalnem centru, dovolili oditi, je na tleh videl žrtve napada. "Molim, da niso bili otroci, ampak videti je bilo, kot da so. Zlomilo me je, ko sem zagledal to," je dejal. 

Šef policije Brian Harvey je povedal, da je eden od policistov "slišal strele, šel v smeri streljanja in nevtraliziral osumljenca". Policija je prosila ljudi, ki bi morebiti imeli posnetke dogajanja, naj kontaktirajo FBI. 

Na posnetkih s kraja dogodka je videti ljudi, kako tečejo čez parkirišče in iščejo zavetje, medtem ko je v ozadju slišati strele. 

Guverner Teksasa Greg Abbott je streljanje označil za "nepopisno tragedijo" in dejal, da je država pripravljena nuditi vsakršno pomoč lokalnim oblastem. 

V Teksasu lahko odrasli, stari 21 let in več, nosijo orožje brez dovoljenja, razen v primeri, da so bili v preteklosti obsojeni. V ZDA je bilo letos že 198 primerov streljanj, v katerih so bili ranjeni ali ubiti štirje ljudje ali več. Po podatkih Gun Violence Archive je to največ po letu 2016. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • sandi76 17:07 07.maj 2023.

    Nič bat , republikanci bodo žrtvam namenili dobre misli in molitve, pa bo vse rešeno !

  • Soljatar 10:45 07.maj 2023.

    a boste tudi o tem dogodku pisali 1 teden in nas obvešali o vseh podrobnostih?