Ta priljubljen proizvod so razglasili za največjo prevaro

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ne gre le za ceno, ampak za vsebino.
Oglej si celoten članek

Margarina Rama je bila s strani nemških kupcev razglašena za najbolj varljivo embalažo (Mogelpackung des Jahres, op. a.) v trgovinah, je v ponedeljek objavil center potrošnikov s sedežem v Hamburgu. 

V primerjavi s prejšnjimi leti je embalaža margarine Rama ostala enako velika, a je v njej le še 400 gramov prehrambenega izdelka, potem ko je bilo v preteklosti v njej 500 gramov margarine. Cena je ostala enaka.

Margarino Rama proizvaja nizozemsko podjetje Upfield.

"De facto" gre za 25-odstotno podražitev, opozarja društvo potrošnikov, ki je zahtevalo večjo zaščito pred tovrstnimi "skritimi" podražitvami, navaja portal Fenix.

Slovenija V januarju so se najbolj podražili ti izdelki

Margarina Rama je tako "zmagovalka" januarskega izbora izdelkov in bo ob koncu leta konkurirala za najbolj prevarantski proizvod leta 2023.

Na drugo mesto so potrošniki uvrstili sir Leerdammer, čigar vsebina se je iz 160 gramov zmanjšala na 140 gramov. Za njim so pomivalne kapsule Calgon, bonboni Haribo in čips Pringles.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 47

  • 09:20 25. Januar 2023.

    TEH PREVAR JE ZE NEKAJ LET NAZAJ KO SO ZAČELI Z JOGURTI Z 250g na 200g na 180 na 160 …

  • 14:45 24. Januar 2023.

    TO se je dogadjalo še pred korono. Vedno manj vsebine za isti denar. Mlečni kifeljci v Hofru. Vedno 5 kosov …

  • 10:01 24. Januar 2023.

    ja no kakšna novica, a ni neki Miha Mazzini pred kakimi mesece imel podoben članek. sicer pa saj veste nateg …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.