Svet
73450 ogledov

Ta priljubljen proizvod so razglasili za največjo prevaro

nakupovalni voziček trgovina živila Profimedia
Ne gre le za ceno, ampak za vsebino.

Margarina Rama je bila s strani nemških kupcev razglašena za najbolj varljivo embalažo (Mogelpackung des Jahres, op. a.) v trgovinah, je v ponedeljek objavil center potrošnikov s sedežem v Hamburgu. 

V primerjavi s prejšnjimi leti je embalaža margarine Rama ostala enako velika, a je v njej le še 400 gramov prehrambenega izdelka, potem ko je bilo v preteklosti v njej 500 gramov margarine. Cena je ostala enaka.

Margarino Rama proizvaja nizozemsko podjetje Upfield.

"De facto" gre za 25-odstotno podražitev, opozarja društvo potrošnikov, ki je zahtevalo večjo zaščito pred tovrstnimi "skritimi" podražitvami, navaja portal Fenix.

Trgovina, hrana, živila Slovenija V januarju so se najbolj podražili ti izdelki

Margarina Rama je tako "zmagovalka" januarskega izbora izdelkov in bo ob koncu leta konkurirala za najbolj prevarantski proizvod leta 2023.

Na drugo mesto so potrošniki uvrstili sir Leerdammer, čigar vsebina se je iz 160 gramov zmanjšala na 140 gramov. Za njim so pomivalne kapsule Calgon, bonboni Haribo in čips Pringles.

Komentarjev 47
  • danny 09:20 25.januar 2023.

    TEH PREVAR JE ZE NEKAJ LET NAZAJ KO SO ZAČELI Z JOGURTI Z 250g na 200g na 180 na 160 in celo na 150g cena ISTA.. LOPOVI prav tako pri PRASKIH ZA PERILO TU PA PRAVA KATASTROFA IN NATEGI. ŽAL. ...prikaži več ŽIVIMO V LOPOVSKI DRZAVI INŠPEKCIJA PA NE NAREDI POPOLNOMA NICCCCC.

  • anica00 14:45 24.januar 2023.

    TO se je dogadjalo še pred korono. Vedno manj vsebine za isti denar. Mlečni kifeljci v Hofru. Vedno 5 kosov v vrečki. Zdaj samo 4 kosa, za isti denar. Smo že mislili, da smo enega izgubili.

  • rd2dmk2 10:01 24.januar 2023.

    ja no kakšna novica, a ni neki Miha Mazzini pred kakimi mesece imel podoben članek. sicer pa saj veste nateg z tunami, ko jih našopajo z morsko vodo da so težje. pa glejte pakirano meso v naših diskontarjih, kolk sreža ...prikaži večža ima. ja vi kupujete vodo ali meso. je pa en proizvod, v sloveniji, ki vam lahko da obilen dodatek. ajde da vidimo, če veste kateri ? vam mal pomagan. je v kozarcu, v edinstvenem slovenskem kozarcu. in če je prodajalec pošten, naivno pošten in ga napolni do vrha, je dobra mera