Beograd: Tako dolgo se je 13-letnik pripravljal na strelski pohod

Po besedah ​​načelnika beograjske policije Veselina Milića je osumljeni učenec, ki je v sredo, 3. maja, v osnovni šoli "Vladislav Ribnikar" ubil devet ljudi, želel masaker zagrešiti že pred mesecem dni.
Oglej si celoten članek

Trinajstletni učenec, ki je v sredo, 3. maja, v Osnovni šoli "Vladislav Ribnikar" ubil devet ljudi, je po besedah ​​vodje beograjske policije Veselina Milića želel masaker zagrešiti že pred mesecem dni. Spomnimo, ubil je osem učencev in šolskega paznika. "Fant je policiji povedal, da je že pred časom nameraval narediti nekaj podobnega na šolskem igrišču, a je nato opustil to idejo," je povedal Milić.

Vir, vpleten v preiskavo masakra na Osnovni šoli "Vladislava Ribnikarja", je za srbski portal Mondo.rs zatrdil, da je deček prvotne zamisli opustil, ker ni vsega dobro premislil. Prav tako naj bi menil, da bi lahko šlo za "zamujeno priložnost".

Beograd 13-letni morilec iz Beograda ima le dve vprašanji

"Vsi so končali na njegovem seznamu za odstrel"

"Bili so na prostem, mislil je, da bodo najverjetneje pobegnili, če bo potegnil orožje in da izid ne bo takšen, kot si je želel. Zato je naredil natančen seznam imen svojih prijateljev, nato pa še zemljevid, kot v kakšni videoigri. Sledil je shemi vhoda in izhoda iz šole ter razporeditvi učilnice in po njej začel ubijati, pri tem pa ni računal na paznika in učiteljico, pa tudi na dežurne učence, ki so mu stali na poti."

Kot je dodal, je šel dečkov razred prejšnji mesec skupaj na ekskurzijo, na kateri so se vsi zabavali in družili, tudi storilec. 

"Z nekaterimi otroki se je družil več, z nekaterimi manj, a vsi so končali na njegovem seznamu za odstrel. Z nekaterimi otroki, ki jih je pobil, si je delil tudi šolsko klop, malico ... Groza," pravi vir, ki dodaja, da se je osumljeni študent v mesecu dni, ko je pripravljal umore, obnašal normalno in da se je družil z ljudmi, ki so bili na njegovem seznamu za likvidacijo. Šel je na njihove rojstne dneve in ekskurzijo, ki je bila aprila.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:04 10. Maj 2023.

    In nihče ni mogel ukrepati, preden je storil to gnusno dejanje?

  • 13:08 10. Maj 2023.

    Kmalu bo nedolžen..

  • 12:05 10. Maj 2023.

    A sedaj pa je mulc kar naenkrat študent??? Pisec članka, vzemi si minuto časa in preberi, preden objaviš.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.