Petrinja: V silovitem potresu umrl otrok, škoda velikanska

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Kot kaže, je v potresu umrl otrok.
Oglej si celoten članek

Silovit potres je stresel Hrvaško, čutili smo ga tudi v Sloveniji. Šlo naj bi za potres z magnitudo 6,4, na globini 5 kilometrov, navaja EMSC. Na spodnjem posnetku dogajanje v Petrinji po potresu.

Petrinjski župan Darinko Dumbović je v svoji prvi izjavi po potresu, ki je mesto prizadel okoli 12.20, dejal, da je polovica mesta uničena in prosil za pomoč. "Ljudi vlečemo iz avtomobila, ne vemo, koliko mrtvih in ranjenih je, slišal sem tudi, da se je vrtec podrl, a tam na srečo ni bilo otrok," poroča hrvaški Index. Je pa očitno na drugem mestu umrl otrok, je potrdil za 24 sata. Informacij o morebitnih drugih žrtvah še ni.

Prebivalci so danes še odpravljali posledice včerajšnjega potresa. Na poti v Petrinjo so vse razpoložljive službe, je sporočil premier Andrej Plenković.

Slovenija je že ponudila pomoč, je zapisal premier Janez Janša.

Slovenija Zaradi potresa iz dvorane zbežali tudi slovenski poslanci

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • MS
    16:41 29. December 2020.

    Covid-kreteni so pač kreteni! Svoj kretenizem dokazujejo tudi ob takih tragedijahkot so potresi! Sonny, Pikolo, maresem.... in njim podobni so …

  • 16:15 29. December 2020.

    Maske, maske, važne so maske in socialna distanca, to to... Prekleta golazen satanistična. Dobri ljudje si bodo pomagali sami med …

  • 14:40 29. December 2020.

    Spet bo naša vlada metala denar vstran za Hrvate. Tako, kot da že nimamo sami dovolj problemov.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.