To je Slovenec, ki se je v morju boril za življenje

Foto: Nestali.hr
Foto: Nestali.hr
Pogrešani deskar, ki se je v morju 25 ur boril za življenje, je v bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Kot je znano, od ponedeljka popoldne je na Hrvaškem potekala dramatična akcija iskanja za 47-letnim pogrešanim slovenskim jadralcem,ki je izginil pri savudrijskem svetilniku.

Kot smo že poročali, oblasti v Trstu so potrdile, da je pogrešani deskar najden živ v Italiji. Kot poročajo hrvaški portali naj bi šlo za Gorana Jablanova, sicer profesorja telesne vzgoje.

Našli so ga v morju, zaradi podhlajenosti, podhranjenosti, izčrpanja in dehidracije so ga namestili v bolnišnici v Trstu. Kot poročajo hrvaški portali, se je sinoči pogrešani deskar javil soprogi. Sporočil naj bi ji, da je dobro, a izčrpan.

Podrobnosti, kako je prispel v Italijo, bo pokazala preiskava. Vodja slovenske Civilne zaščite Srečko Šestan je za POP TV povedal, da je ključno vlogo pri tem, da je 47-letnik preživel, igral neopren, poleg tega pa njegove izkušnje in očitno izvrstna fizična pripravljenost.

Pomagala naj bi tudi relativno visoka temperatura morja za ta čas.

Kot je znano, pogrešani deksar se je v morje odpravil skupaj s kolegom, domnevno naj bi šlo za 38-letnim deskarjem iz Ljubljane, čeprav so hrvaške oblasti sprva poročale, da gre za hrvaškega državljana. Iz morja se je rešil v bližini Umaga in se nato vključil v iskanje pogrešanega kolega.

Slovenija Neverjeten konec iskalne akcije slovenskega deskarja

Svet Mlada tujka izginila v hrvaškem morju

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:34 31. Oktober 2018.

    Super, samo koksno pomanjkanje informacij. Drugi deskar Hrvat-Slovenec, niso vedeli koga sploh iscejo, so ga nasli v Italiji, javil se …

  • 12:20 31. Oktober 2018.

    Mislil sem, da si je takšno neumnost privoščil kakšen neodgovoren mulc!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.