Svet
7714 ogledov

Mlada tujka izginila v hrvaškem morju

valovi morje cres bralka
V morju pri Braču izginila mehiška surferka, v teku je velika iskalna akcija

Danes ob sedmih zjutraj so nadaljevali z iskalno akcijo mlade surferke, V. V. S., rojene leta 1993. Zadnjič so jo videli 200 metrov pred Bolom na Braču.

Prvi klic na pomoč je prišel že včeraj okrog poldneva, ko je vodja surferske šole prijavil, da sta v nevarnosti dva surferja, ki ju veter odnaša proti Hvaru. V akcijo sta stopili izpostavi luške kapetanije Milna in Stari grad. Pred radijske zveze so na pomoč poklicali vse ladje, ki so bile v okolici. Klicu so se odzvali člani potapljaškega centra Delfin, ki so z lastnim plovilom štiri minute čez eno dva surferja rešili iz morja, nepoškodovana so ju našli so slabe tri kilometre od Bola, poroča index.hr. 

Le nekaj minut po srečnem zaključku te reševalne akcije pa je vodja surferske šole poklical na 112 in javil, da je izginila udeleženka njegove šole. Takoj se je začela nova reševalna akcija, a zaradi izrazito slabih vremenskih razmer je ob pol štirih hrvaška služba za iskanje in reševanje na morju MRCC Reka poklicala na pomoč letalo pilatus, ki ga ima hrvaška obalna straža, obvestilo o pogrešani osebi pa je bilo poslano tudi vsem ladjam in čolnom na območju.

Poskušala je priplavati do obale

Pilot pilatusa je nekaj minut čez četrto uro tri navtične milje (približno 5,5 kilometra) jugozahodno ob Bola opazil desko, izginule surferke pa žal ne. Očividci so povedali, da so jo zadnjič videli okrog 200 metrov pred obalo Bola, ko je zapustila desko in poskušala odplavati proti obali, nato pa je izginila, najbrž zaradi močnega vetra in visokih valov.

Včeraj nekaj pred peto so zaradi poslabšanja vremena prekinili iskalno akcijo na morju, nadaljevala pa se je obširna akcija na kopnem, v kateri sodelujejo gasilci in policija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Bella_Torrens 17:12 25.september 2018.

    Google zdaj vsakih štiri dni plača 4368 EUR do 5285 EUR za delo na spletu od doma. Sem se pridružil tej službi pred 3 meseci in zaslužil 36297 € v prvem mesecu tega posla. To delo je res neverjetno in ...prikaži več mi daje veliko mojih prihodkov vsak dan. Vsakdo lahko to opravi in zasluži več dohodka na spletu od doma, kott semm jaz. Sledite tej strani ....... ➥➥➥ ➥➥ ➥➥➥ www.WebJob98.Com