Slovenija
8583 ogledov

Neverjeten konec iskalne akcije slovenskega deskarja

Razburkano morje
Pogrešani slovenski deskar je živ.

Kot smo poročali, sta včeraj v morju v Istri izginila dva deskarja, ki sta kljub opozorilu o orkanskem jugu popoldne odšla deskat na morje v bližini Umaga. Ko se nista vrnila, so sprožili iskalno akcijo, ki pa so jo morali ponoči prekiniti. Medtem ko so hrvaškega državljana našli, pa se je iskalna akcija za slovenskim deskarjem nadaljevala. 

Po poročanju novinarke TV Slovenija Eugenije Carl se je zgodba o pogrešanem deskarju končala srečno. Pogrešani deskar, šlo naj bi za 47-letnega učitelja telovadbe iz Ljubljane, je živ. Pred kratkim naj bi prišel do obale nekje pri Trstu in je že v bolnišnični oskrbi. Kot še dodaja, je bil v morju 25 ur. 

Po poročanju 24ur je deskar podhranjen, dehidriran, izčrpan in podhlajen,. Njegovo stanje je stabilno. Rešil ga je neopren, v katerega je bil oblečen, in deska, ki se je je oklepal. Najverjetneje je pomagalo tudi še vedno razmeroma toplo morje.

Kot je danes povedal poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan, je iskalna akcija danes potekala na širšem območju Piranskega zaliva. Iskali so ga tudi iz zraka, po tem, ko naj bi italijanska stran na sredinski črti opazila jopič. 

V reševalni akciji so sodelovale posadke iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Hrvaški reševalci so preiskovali tudi območje od pristanišča Umag do svetilnika na Savudriji. Iskanje na morju so oteževale neugodne vremenske razmere na morju. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 14
  • McClain 09:18 31.oktober 2018.

    nekje bo treba še preverit, če je poročala Evgenija Carl je velika možnost, da je to izmišljotina. Drugače pa, pob dober si, da si to speljal kot si. Pa mal sreče da je pihalo v Trst ne ven...

  • Avatar mike1968
    mike1968 08:12 31.oktober 2018.

    Samo, da je preživel!

  • maresem 07:45 31.oktober 2018.

    Ja, kasira naj vse stroške ker se je tepec dobro zavedal v kaj se podaja.