To se je zgodilo vozniku, ki je do smrti na morju poškodoval 20-letno Avstrijko

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Dobro leto je od tragičnega dogodka, ko je v morju pri Malinski umrla 20-letna Avstrijka.
Oglej si celoten članek

Državno tožilstvo na Hrvaškem je vložilo obtožnico zoper 27-letnika zaradi pomorske nesreče v lanskem juliju, ko je v morju pri Malinski umrla 20-letna Avstrijka Verena Heinz, poročajo hrvaški portali. 

Verenin oče Dieter Heinz je pred dvema mesecema na tožilstvu v Reki podal svojo izjavo, ki jo je sicer za medije nekajkrat ponovil že v lanskem letu. 

S svojo 20-letno hčerko se je 24. julija pri Malinski potapljal, ko je proti njima z vso brzino krenil voznik čolna Dino Dokoza-Nikpalja. Mlada Avstrijka je pri trku dobila hude telesne poškodbe in v reški bolnišnici umrla. 

Vsebina obtožnice 

Tožilstvo v obtožnici navaja, da je 27-letnik z gliserjem zapeljal na območje, kjer so bili kopalci, kar bi moral vedeti in bi moral prilagoditi hitrost vožnje. Potapljaška oprema Avstrijke in njenega očeta je bila najdena znotraj pasu 200 metrov od obale. 

Tožilstvo izpostavlja, da zaradi neprilagojene hitrosti vožnje voznik ni pravočasno opazil dveh plavalcev niti njune potapljaške oznake, tako da je gliser, s katerim je upravljal, povozil plavalca, pri čemer je elisa gliserja ujela plavalko ter ji povzročila poškodbe, zaradi katerih je kasneje v bolnišnici umrla. 

Krk Novo glede avstrijske potapljačice: Policisti našli nogo in ključni dokaz

Živi v Nemčiji 

Verena Heinz se je s potapljanjem ukvarjala profesionalno, potapljala se je na dah. Treniral jo je njen oče. 

Foto: družinski arhiv Verena Heinz

Gliser, ki ji je prizadejal usodne poškodbe, je bil namenjen turističnim vožnjam. Zanimivo je, da je bil tehničnni pregled gliserja opravljen dan po nesreči, policijski potapljači pa so odšli na preiskavo terena komaj teden dni po nesreči, ko so se mediji razpisali o dogodku. 

Za zdaj še ni znano, kakšno kazen bo tožilstvo zahtevalo za voznika gliserja, ki sicer že nekaj mesecev živi v Nemčiji. 

Svet Tako so se poklonili 20-letni potapljačici, ki je umrla na Krku

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:51 16. Avgust 2020.

    mislim da je slo za 27 letno zrtev in 20 letnega povzrocitelja. meni bi se zmesalo, ce bi neka koruptivna …

  • 01:03 16. Avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • 22:30 15. Avgust 2020.

    A, samo obtožnico so vložili... Odjebite s svojimi zavajajočimi naslovnicami!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.