Svet
62992 ogledov

To se je zgodilo vozniku, ki je do smrti na morju poškodoval 20-letno Avstrijko

Vereni Heinz Facebook
Dobro leto je od tragičnega dogodka, ko je v morju pri Malinski umrla 20-letna Avstrijka.

Državno tožilstvo na Hrvaškem je vložilo obtožnico zoper 27-letnika zaradi pomorske nesreče v lanskem juliju, ko je v morju pri Malinski umrla 20-letna Avstrijka Verena Heinz, poročajo hrvaški portali. 

Verenin oče Dieter Heinz je pred dvema mesecema na tožilstvu v Reki podal svojo izjavo, ki jo je sicer za medije nekajkrat ponovil že v lanskem letu. 

S svojo 20-letno hčerko se je 24. julija pri Malinski potapljal, ko je proti njima z vso brzino krenil voznik čolna Dino Dokoza-Nikpalja. Mlada Avstrijka je pri trku dobila hude telesne poškodbe in v reški bolnišnici umrla. 

Vsebina obtožnice 

Tožilstvo v obtožnici navaja, da je 27-letnik z gliserjem zapeljal na območje, kjer so bili kopalci, kar bi moral vedeti in bi moral prilagoditi hitrost vožnje. Potapljaška oprema Avstrijke in njenega očeta je bila najdena znotraj pasu 200 metrov od obale. 

Tožilstvo izpostavlja, da zaradi neprilagojene hitrosti vožnje voznik ni pravočasno opazil dveh plavalcev niti njune potapljaške oznake, tako da je gliser, s katerim je upravljal, povozil plavalca, pri čemer je elisa gliserja ujela plavalko ter ji povzročila poškodbe, zaradi katerih je kasneje v bolnišnici umrla. 

Verena Heinz Krk Svet Novo glede avstrijske potapljačice: Policisti našli nogo in ključni dokaz

Živi v Nemčiji 

Verena Heinz se je s potapljanjem ukvarjala profesionalno, potapljala se je na dah. Treniral jo je njen oče. 

Verena Heinz | Avtor: družinski arhiv družinski arhiv

Gliser, ki ji je prizadejal usodne poškodbe, je bil namenjen turističnim vožnjam. Zanimivo je, da je bil tehničnni pregled gliserja opravljen dan po nesreči, policijski potapljači pa so odšli na preiskavo terena komaj teden dni po nesreči, ko so se mediji razpisali o dogodku. 

Za zdaj še ni znano, kakšno kazen bo tožilstvo zahtevalo za voznika gliserja, ki sicer že nekaj mesecev živi v Nemčiji. 

Verena Heinz Svet Tako so se poklonili 20-letni potapljačici, ki je umrla na Krku

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • jakec1575 09:51 16.avgust 2020.

    mislim da je slo za 27 letno zrtev in 20 letnega povzrocitelja. meni bi se zmesalo, ce bi neka koruptivna dezela ubila mojega otroka in ne storila nic. hrvaska je na 66 mestu po korupciji. za hrvasko se ve, da ...prikaži več je korupcija na vseh nivojih. tudi pri nas je sistemska, a tam je se mnogo huje. povzrocitelj se je sel skrit v nemcijo. jaz bi fental pac enega drugeag druzinskega clana. ce obsodbe ne bi bilo. ko sodisce ne dela zob za zob.

  • Avatar Wenterella
    Wenterella 01:03 16.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • Preprostež 22:30 15.avgust 2020.

    A, samo obtožnico so vložili... Odjebite s svojimi zavajajočimi naslovnicami!