Svet
95263 ogledov

Novo glede avstrijske potapljačice: Policisti našli nogo in ključni dokaz

Verena Heinz družinski arhiv
Potapljači so v morju pri Malinski na Krku našli dokaz, o katerem je govoril oče umrle Avstrijke.

Kot piše portal Jutarnji list so potapljači, ki jih je v primeru umrle avstrijske potapljačice Verene Heinz angažirala hrvaška policija, našli nogo nesrečnega dekleta in tudi dokaz, o katerem je govoril njen oče.

Gre za potapljaško utež, ki ji jo je oče med obupanim reševanjem hčerke odpel. Po za zdaj še neuradnih informacijah naj bi dokaze našli okrog 200 metrov od obale, kar naj bi dokazovalo očetovo tezo, da 25-letni voznik gliserja iz Zadra na območju nesreče ni imel kaj iskati oziroma je tam vozil mimo predpisov. Plovba takšnih vozil je dovoljena 300 metrov od obale.

Luška kapetanija pri tem sicer izpostavlja, da je na tem območju prepovedano tudi potapljanje, razen če ni organizirano, z voditeljem in čolnom. Potapljači se lahko na lastno pest potapljajo, poudarjajo po pisanju Jutarnjega lista, 100 metrov od obale.

Verena Heinz Izpoved Svet Oče pokojne avstrijske potapljačice: Hrvati lažejo in prikrivajo dejstva!

Preiskava morskega dna se je začela v sredo, poleg potapljačev, ki jih je angažirala policija, je svoje najel tudi Jutarnji list, ki je o tem obvestil policijo. Ravno novinarjem tega portala je oče nesrečne Avstrijke poudaril, da hrvaške oblasti namerno prikrivajo dejstva nesreče.

Pristojni najdbe sicer še ne komentirajo, vodja preiskave, Darko Glažar, je izpostavil, da dokler preiskava še poteka ne bo dajal nobenih izjav za javnost.

Vereni Heinz Tragedija na Krku Svet Preobrat preiskave v primeru mlade avstrijske potapljačice Kamenčki na obali Nesreča na hrvaški plaži Svet "Odrezalo ji je nogo, vsepovsod je bila kri"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • marsal 14:01 02.avgust 2019.

    drugače pa njen oče in še gdo ni obvladal prve pomoči ! Pri odrezani nogi je potrebno ustavljati kri v dimljah z podloženo prevezo ! Izjavil je , da je poskušal s pasom , pa ni mogel zaustaviti krvavitve !

  • jakec1575 14:00 02.avgust 2019.

    Vemo, da na hrvaskem lahko vsak kupi izpit za coln. Kaos, divji zahod.

  • jakec1575 13:59 02.avgust 2019.

    25 letni mladic nima razvitih mozganov, da razume, zakaj so vsa pravila napisana kot so. Z razlogom. Taki mladci taksnih glisrjev ne bi smeli voziti sami.