To se je zgodilo z Ukrajincem, ki je ruski bojni ladji rekel, naj se je**

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Znane podrobnosti o ukrajinskem vojaku, ki se je odločno uprl ruski vojski.
Oglej si celoten članek

Ukrajinskega vojaka, ki je na Kačjem otoku ruski bojni ladji jasno rekel, naj se "je**", so pristojne oblasti odlikovale za njegovo hrabro dejanje. Roman Hrybov je kot čuvaj meje služboval na otoku v Črnem morju, ko so ga ruske sile 24. februarja napadle in raketirale. 

Po prvih poročilih naj bi vseh 13 vojakov na majhnem otoku v napadu izgubilo življenje, a se je kasneje izkazalo, da so napad preživeli. Ruska vojna ladja je vse zajela. 

Hribov se je nedavno iz ujetništva vrnil domov v mesto Čerkasi, pristojni so ga za njegov pogum odlikovali. Njegove besede: "Ruska vojna ladja, je** se," je postala vzklik, ki ga uporabljajo številni ukrajinski vojaki, dogodek pa je s priložnostno znamko obeležila tudi ukrajinska pošta. 

Ukrajina Dosegli prvi vidnejši napredek v mirovnih pogajanjih

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 10:05 16. April 2022.

    Mož z jajci, ni kaj.

  • 22:50 30. Marec 2022.

    Vrnil se je domov in če bo slučajno zopet zajet v dejstvovanju proti Rusom, bo dobil takojšnjo pravnomočno sodbo v …

  • 10:49 30. Marec 2022.

    Kar se je kasneje izkazalo se ve ze kar nekaj casa. Mediji ste najvecji virus. Odkar ste degradirali v rezimske …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.