Tožila delodajalca. Odškodnina je ogromna.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Bes v njej se je nabiral leta.
Oglej si celoten članek

Marie Jean Pierre, 60-letna ženska, se je na svojo roko zoperstavila delu tudi ob nedeljah. Več kot deset let je kot pomivalka delala v kuhinji Conrad Miami Hotela. Vsaka njena nedelja je bila delovna, kar ji je onemogočilo, da bi se udeleževala nedeljskih maš.

Ko ji je prekipelo, se je odločila, da je ob nedeljah na delovno mesto enostavno ne bo, piše Mirror. Vztrajala je šest tednov, nato jo je delodajalec odpustil.

Kmalu zatem je zoper delodajalca vložila tožbo; njen odvetnik Marc Brumer trdi, da je delodajalec pomivalke prekršil Zakon o državljanskih pravicah iz leta 1964, ki delavce ščiti od diskriminacije na podlagi rase, vere, spola ali porekla.

Sodišče je prejšnji teden sprejelo odločitev v njeno korist, pri čemer so ji dodelili 21 milijonov dolarjev odškodnine, ki vključuje tudi njene zaostale plače in odškodnino za duševne bolečine. 

Pravna država Odškodnina še enemu trgovcu z drogo v zadevi Balkanski bojevnik

Zahteva odškodnino Toži hotel, ker so jo snemali pod tušem

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 06:17 22. Januar 2019.

    Potrebno je prekinit izkoriascanje. Kdor posteno dela naj prejme pošteno plačo. Tudi pri nas bi se moral naraikdo zagovarjatvpred sodiščem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.