Svet
11212 ogledov

Tožila delodajalca. Odškodnina je ogromna.

Umazana posoda Profimedias
Bes v njej se je nabiral leta.

Marie Jean Pierre, 60-letna ženska, se je na svojo roko zoperstavila delu tudi ob nedeljah. Več kot deset let je kot pomivalka delala v kuhinji Conrad Miami Hotela. Vsaka njena nedelja je bila delovna, kar ji je onemogočilo, da bi se udeleževala nedeljskih maš.

Ko ji je prekipelo, se je odločila, da je ob nedeljah na delovno mesto enostavno ne bo, piše Mirror. Vztrajala je šest tednov, nato jo je delodajalec odpustil.

Kmalu zatem je zoper delodajalca vložila tožbo; njen odvetnik Marc Brumer trdi, da je delodajalec pomivalke prekršil Zakon o državljanskih pravicah iz leta 1964, ki delavce ščiti od diskriminacije na podlagi rase, vere, spola ali porekla.

Sodišče je prejšnji teden sprejelo odločitev v njeno korist, pri čemer so ji dodelili 21 milijonov dolarjev odškodnine, ki vključuje tudi njene zaostale plače in odškodnino za duševne bolečine. 

Slovenija 10.05.11, Balkanski bojevnik, sojenje, Dragan Tosic, foto: Benjamin Ko Pravna država Slovenija Odškodnina še enemu trgovcu z drogo v zadevi Balkanski bojevnik hotelska soba Zahteva odškodnino Svet Toži hotel, ker so jo snemali pod tušem

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mojglas 06:17 22.januar 2019.

    Potrebno je prekinit izkoriascanje. Kdor posteno dela naj prejme pošteno plačo. Tudi pri nas bi se moral naraikdo zagovarjatvpred sodiščem ampak sistem tak ko je sciti delodajalca...