Tožilstvo Minnesote širi obtožnico proti nasilnim policistom

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Generalni tožilec Keith Ellison namerava vložiti obtožnico še proti trem policistom, ki so bili priča smrti Georgea Floyda.
Oglej si celoten članek

Generalni tožilec Minnesote Keith Ellison je obtožbo zoper policista, obtoženega, da je prejšnji ponedeljek povzročil smrt Georgea Floyda, iz uboja prekvalificiral v nenaklepni umor, poročajo ameriški mediji. Obtožnice namerava vložiti proti še trem policistom, ki so bili priča dogodku.

Novico je prvi sporočil časopis The Star Tribune iz Minnesote. Po Floydovi smrti so po ZDA izbruhnili protesti in nemiri. Med zahtevami protestnikov je tudi zaostritev obtožnice zoper policista Dereka Chauvina in pregon njegovih policijskih kolegov. Neodvisna obdukcija je namreč ugotovila, da je Floyd umrl zaradi zadušitve.

ZDA Vdova Georga Floyda segla v srca milijonov

Foto: Profimedia George Floyd

Videoposnetek je razburil celotne ZDA, tudi predsednika Donalda Trumpa, ki pa se v odzivih bolj osredotoča na kritike ropanj in vandalizmov s strani dela protestnikov, ki tako odvračajo pozornost od sistemskega rasizma v ZDA, ki je tudi po oceni nekdanjega republikanskega predsednika Georga Busha mlajšega pravi problem.

Še pred novico o odločitvi tožilstva je Ben Crump, odvetnik družine pokojnega Floyda, še enkrat zahteval pravico: "Pričakujemo, da bodo vsi vpleteni policisti aretirani, še preden bomo imeli jutri v Minneapolisu spominsko slovesnost," je dejal odvetnik.

Nasilje ne poneha Kaos v ZDA: Trump gre na nož, nad ljudi je poslal vojake

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:13 5. Junij 2020.

    Sposojeno: Zakaj pa ni nič o tem, da je Floyd stari znanec policije, ki so ga prišli aretirat zaradi prijave, …

  • 09:13 5. Junij 2020.

    https://www.facebook.com/Visegradball/videos/242672800491491/

  • 07:00 4. Junij 2020.

    Koliko pompa, tudi v naših blesavih medijih, zaradi enega črnca. To se vedi pravzaprav rasizem do belcev. Črnec je bil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.