Trump napovedal, da se iz Bele hiše ne bo mirno umaknil

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vse kaže, da se v primeru poraza ameriški prdsednik Donald Trump, ne bo kar odrekel položaju, ki ga zaseda zadnja štiri leta.
Oglej si celoten članek

"No, videti bomo morali, kaj se bo zgodilo," je odgovoril Donald Trump, ko so ga vprašali, če bo mirno predal oblast v primeru poraza na novembrskih volitvah, poroča CNN. To ni prvič, da Trump ni želel povedati, ali bo sprejel rezultat volitev. Kot pravi, je v šali večkrat že dejal, da bo ostal v ovalni pisarni dlje kot dva mandata, kolikor je lahko posamezen predsednik po ustavi največ na oblasti. 

Njegovi nasprotniki so zaskrbljeni zaradi njegovih izjav. Za dodatno vznemirjenje je posrkbel, ko je okrepil policijske vrste, da bi zatrl proteste v več ameriških mestih. 

Trump pravi, da ga skrbijo volitve, predvsem pravilna izvedba glasovanja, prepričan je namreč, da je glasovanje po pošti ena velika prevara. Trump je dejal, da bo Joe Biden na novembrskih volitvah zmagal le, če bo na volitvah prišlo do goljufanja. Ni izključil možnosti, da bi rezultate volitev spodbijal na vrhovnem sodišču. 

Covid-19 Zaradi te napovedi je Trump nervozen

Oglasil se je republikanski senator Mitt Romney, ki je v preteklosti že večkrat glasno izrazil svoje nestrinjanje s Trumpom. "Za demokracijo je mirna predaja oblasti ključna. Brez tega bomo Belorusija," je tvitnil. "Vsako namigovanje, da predsednik tega ne bi spoštoval, je nesprejemljivo in nepredstavljivo." 

Javnomnenjske ankete trenutno bolje kažejo demokratskemu kandidatu Joeju Bidnu, vendar je razmerje elektorskih glasov veliko bolj izenačeno. 

Svet Trump: Znanost ne ve tega, kar vem jaz

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:55 24. September 2020.

    Oklepal se bo oblasti, kot Lukašenko v Belorusiji !

  • 09:02 24. September 2020.

    Vi ste res neverjetni amaterji! Trump je bil vprašan kako se bo izvedel prenos oblasti. On je odgovoril, da verjame, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.