Svet
3285 ogledov

Zaradi te napovedi je Trump nervozen

Donald Trump Profimedia
Profesor Trumpu ne napoveduje ugodnega izida.

Profesor Ameriške univerze v Washingtonu Alan Lichtman, ki je na podlagi svojega modela pravilno predvidel vse zmagovalce ameriških predsedniških volitev od leta 1984, tokrat napoveduje zmago demokrata Josepha Bidna proti republikancu Donaldu Trumpu.

Lichtman je leta 2016 v nasprotju s konvencionalno politično znanostjo in anketami napovedal, da bo Donald Trump na volitvah premagal demokratko Hillary Clinton. Pred letošnjimi predsedniškimi volitvami v ZDA, ki bodo 3. novebra je izračunal, da bo tokrat zmagal Biden.

Lichtmanov politični model za volitve ima 13 ključev. Med njimi so gospodarstvo, škandali, družbeni nemiri, priljubljenost predsednika in protikandidati v predsednikovi stranki.

Biden ima po Lichtmanu na svoji strani najmanj sedem kriterijev. Profesor tako sedanjemu predsedniku Trumpu napoveduje usodo Georga Busha starejšega ter Jimmyja Carterja, ki sta ZDA vodila po en mandat. Lichtman sicer dopušča možnost, da bo njegov model padel, če pride do volilnih prevar z vmešavanjem Rusije in zatiranjem volilne udeležbe.

Donald Trump Svet Trump: Znanost ne ve tega, kar vem jaz Donald Trump Oslo Svet Trump nominiran za Nobelovo nagrado za mir

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Pepe007 07:55 16.september 2020.

    Redna menjava oblasti je zmeraj dobra. Mi imamo na cca 12 let oblasti izpeljank LDS-a, en vmesni mandat z druge strani. Pa še tu je samo ena možnost. Biden bo že zaradi starosti težko obstal več kot en mandat in ...prikaži več bo spet taka ali drugačna menjava.

  • Avatar Korriolla
    Korriolla 00:46 16.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • xajoyis712 21:36 15.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com