Svet
7528 ogledov

Trump napovedal, da se iz Bele hiše ne bo mirno umaknil

Donald Trump Profimedia
Vse kaže, da se v primeru poraza ameriški prdsednik Donald Trump, ne bo kar odrekel položaju, ki ga zaseda zadnja štiri leta.

"No, videti bomo morali, kaj se bo zgodilo," je odgovoril Donald Trump, ko so ga vprašali, če bo mirno predal oblast v primeru poraza na novembrskih volitvah, poroča CNN. To ni prvič, da Trump ni želel povedati, ali bo sprejel rezultat volitev. Kot pravi, je v šali večkrat že dejal, da bo ostal v ovalni pisarni dlje kot dva mandata, kolikor je lahko posamezen predsednik po ustavi največ na oblasti. 

Njegovi nasprotniki so zaskrbljeni zaradi njegovih izjav. Za dodatno vznemirjenje je posrkbel, ko je okrepil policijske vrste, da bi zatrl proteste v več ameriških mestih. 

Trump pravi, da ga skrbijo volitve, predvsem pravilna izvedba glasovanja, prepričan je namreč, da je glasovanje po pošti ena velika prevara. Trump je dejal, da bo Joe Biden na novembrskih volitvah zmagal le, če bo na volitvah prišlo do goljufanja. Ni izključil možnosti, da bi rezultate volitev spodbijal na vrhovnem sodišču. 

Donald Trump Covid-19 Svet Zaradi te napovedi je Trump nervozen

Oglasil se je republikanski senator Mitt Romney, ki je v preteklosti že večkrat glasno izrazil svoje nestrinjanje s Trumpom. "Za demokracijo je mirna predaja oblasti ključna. Brez tega bomo Belorusija," je tvitnil. "Vsako namigovanje, da predsednik tega ne bi spoštoval, je nesprejemljivo in nepredstavljivo." 

Javnomnenjske ankete trenutno bolje kažejo demokratskemu kandidatu Joeju Bidnu, vendar je razmerje elektorskih glasov veliko bolj izenačeno. 

Donald Trump Svet Trump: Znanost ne ve tega, kar vem jaz

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 5
  • Ender3 10:55 24.september 2020.

    Oklepal se bo oblasti, kot Lukašenko v Belorusiji !

  • suineg78 09:02 24.september 2020.

    Vi ste res neverjetni amaterji! Trump je bil vprašan kako se bo izvedel prenos oblasti. On je odgovoril, da verjame, da ne bo prenosa, ampak bo nadaljevanje oblasti, kar seveda pomeni, da bo zmagal na volitvah. Samo zlonamerneži (idioti) lahko ...prikaži več "prevedejo" izjavo na tak način kot jo je ta "novinar". Čisti copy paste globalističnih MSM medijev.