Svet
26888 ogledov

Trump razjezil Avstrijce, tako mu odgovarja ministrica!

Donald Trump Epa
Trump: "Avstrijci živijo v gozdovih." Avstrijska ministrica: "Na srečo imamo Avstrijci dober smisel za humor."

Nimajo dreves, "ki bi eksplodirala"

Avstrijska ministrica za turizem Elisabeth Köstinger se je danes v prispevku za britanski časnik Independent odzvala na napačne izjave predsednika Donalda Trumpa o Avstriji. Trump je med drugim dejal, da Avstrijci živijo v gozdovih.

Köstingerjeva je med drugim po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA zapisala, da Avstrijci ne živijo "v gozdu, ampak v tesnem, trajnostnem odnosu z gozdom" in da nimajo dreves, ki bi eksplodirala, kot je med drugim dejal ameriški predsednik.

Njegove besede se ji zaradi hudih razmer zdijo zaskrbljujoče

Avstrijska ministrica je kot gostujoče pero še zapisala, da imajo na srečo Avstrijci dober smisel za humor in običajno klišeje na račun svoje države vzamejo v zakup, a so Trumpove besede zaradi trenutnih hudih razmer zaskrbljujoče, saj se je po ministričinih navedbah prav v tem trenutku na tisoče ljudi znašlo v razmerah, ki zaradi uničujočih gozdnih požarov ogrožajo njihova življenja.

V resnici, tako Köstingerjeva, Avstrijci živijo v "deželi v srcu Evrope, kjer ljudje ne živijo gozdu, ampak z gozdom, v tesnem trajnostnem odnosu do naravnega okolja in kjer gozdovi pokrivajo skoraj polovico ozemlja. Zaradi trajnostnega gospodarjenja in zaščite gozdov smo svetovno prepoznani med strokovnjaki".

"Zagotovo pa drži, da so naši gozdovi 'pospravljeni'"

In čeprav je Avstrija gosto naseljena, je po navedbah ministrice našla način, da imajo drevesa dovolj prostora, ki ga potrebujejo, in za trajnostno prihodnost, v kateri porabimo to, kar pridelamo. Zagotovo pa drži, da so naši gozdovi "pospravljeni," je še zapisala.

Trump je nedavno Avstrijo in druge evropske države navedel kot primer dobre prakse upravljanja z gozdovi. Dodal je, da bi se morala ameriške zvezne države, kot je Kalifornija, ki se sooča z uničujočimi požari, zgledovati po njih.

"Poglejte države, kot je Avstrija, poglejte številne druge države. Oni živijo v gozdovih, svoja mesta imajo za gozdnata mesta in nimajo požarov kot mi," je dejal, izjava pa je sprožila številne resne in duhovite komentarje na družbenih omrežjih.

Donald Trump Svet Trump: Znanost ne ve tega, kar vem jaz

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Pepe007 07:20 18.september 2020.

    Malo nerodno se je izrazil, da je z gozdom treba živeti. Ampak vseeno v Avstriji še zdaleč ne bi bilo požarov kot v Kaliforniji. Za primer bi lahko navedel kaj južnejšega. Denimo Slovenijo. Ampak mi imamo zanemarjene gozdove v primorski ...prikaži več regiji in primernih letih tudi požare.

  • Kmodri 20:59 17.september 2020.

    V gozdovih....lol...

  • SVOBODA 20:00 17.september 2020.

    Trump je moron una nasa pa sponzorusa