Trump EU označil za sovražnika

Foto: Profimedia
"Tega si ne bi mislili, a tako je," je poudaril Trump.
Oglej si celoten članek

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je že poletel s Škotske proti Helsinkom, kjer se bo v ponedeljek sestal z ruskim kolegom Vladimirjem Putinom, je EU v danes objavljenem intervjuju označil za sovražno. Razlog vidi v trgovinskih odnosih med stranema, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Mislim, da imamo veliko sovražnikov. Mislim, da je EU sovražnica, kar počnejo v trgovini," je dejal Trump za televizijo CBS.

"Tega si za EU ne bi mislili, a je sovražnica. Rusija je sovražnica v določenih pogledih. Kitajska je sovražnica gospodarsko, zagotovo je sovražna. A to ne pomeni, da so slabi. To ne pomeni ničesar. Pomeni, da so tekmovalni," je dejal Trump v pogovoru, ki je bil opravljen včeraj.

Svet Začela se je vojna med Kitajsko in ZDA

Ameriški predsednik je ponovil že znano stališče, da EU izkorišča ZDA na področju trgovine. Vztrajal je tudi, da je nemška odvisnost od ruskega plina, za katerega Moskvi plačuje "milijarde", "zelo slaba stvar za Nemčijo".

Trump je danes sicer z letališča Glasgow-Prestwick že poletel proti Finski, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Na krovu letala Air Force One je z njim tudi prva dama Melania Trump.

V Helsinkih bosta Trump in Putin v ponedeljek govorila na štiri oči, srečali se bosta delegaciji obeh držav, predvidena je tudi skupna novinarska konferenca. Svoje prostore v središču Helsinkov je za pogovore odstopil finski predsednik Saul Niinistö.

Nateg Trump nasedel potegavščini komika

Kljub ukazu Trumpa Otroci migranti še vedno ločeni od staršev

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:06 16. Julij 2018.

    Ko so Američani za predsednika izvolili Buša mlajšega, sem mislil, da bolj zabitega predsednika ni mogoče izvoliti nikjer na svetu, …

  • 14:58 16. Julij 2018.

    Trumplnu je mast iz svinjskih hambijev zalila možgane in to vseh 35 dkg,kolkor jih ma!Upam,da tega idiota nekdo čim prej …

  • 20:48 15. Julij 2018.

    Žal je za mene Amerika sovražnik že nekaj let, oni so ustvarili krizo, oni so ustvarili begunski val, oni so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.