Svet
1193 ogledov

Trump EU označil za sovražnika

Donald Trump na konferenci NRA
"Tega si ne bi mislili, a tako je," je poudaril Trump.

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je že poletel s Škotske proti Helsinkom, kjer se bo v ponedeljek sestal z ruskim kolegom Vladimirjem Putinom, je EU v danes objavljenem intervjuju označil za sovražno. Razlog vidi v trgovinskih odnosih med stranema, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Mislim, da imamo veliko sovražnikov. Mislim, da je EU sovražnica, kar počnejo v trgovini," je dejal Trump za televizijo CBS.

"Tega si za EU ne bi mislili, a je sovražnica. Rusija je sovražnica v določenih pogledih. Kitajska je sovražnica gospodarsko, zagotovo je sovražna. A to ne pomeni, da so slabi. To ne pomeni ničesar. Pomeni, da so tekmovalni," je dejal Trump v pogovoru, ki je bil opravljen včeraj.

Donald Trump Svet Začela se je vojna med Kitajsko in ZDA

Ameriški predsednik je ponovil že znano stališče, da EU izkorišča ZDA na področju trgovine. Vztrajal je tudi, da je nemška odvisnost od ruskega plina, za katerega Moskvi plačuje "milijarde", "zelo slaba stvar za Nemčijo".

Trump je danes sicer z letališča Glasgow-Prestwick že poletel proti Finski, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Na krovu letala Air Force One je z njim tudi prva dama Melania Trump.

V Helsinkih bosta Trump in Putin v ponedeljek govorila na štiri oči, srečali se bosta delegaciji obeh držav, predvidena je tudi skupna novinarska konferenca. Svoje prostore v središču Helsinkov je za pogovore odstopil finski predsednik Saul Niinistö.

Donald Trump Nateg Svet Trump nasedel potegavščini komika Zavetišča za otroke ob meji v Teksasu Kljub ukazu Trumpa Svet Otroci migranti še vedno ločeni od staršev

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Avatar AtaAufbiks
  AtaAufbiks 19:06 16.julij 2018.

  Ko so Američani za predsednika izvolili Buša mlajšega, sem mislil, da bolj zabitega predsednika ni mogoče izvoliti nikjer na svetu, potem pa glupi Američani izvolijo Krampa!

 • Avatar križar
  križar 14:58 16.julij 2018.

  Trumplnu je mast iz svinjskih hambijev zalila možgane in to vseh 35 dkg,kolkor jih ma!Upam,da tega idiota nekdo čim prej prizemlji,zarad mene lahko tut 2m pod,škode ne bo nikakršne edino mir bo nastal po tem!

 • Avatar jezeran
  jezeran 20:48 15.julij 2018.

  Žal je za mene Amerika sovražnik že nekaj let, oni so ustvarili krizo, oni so ustvarili begunski val, oni so golaz.n, ki je ukradla svet in življenje ostalim, oni so nihče. Upam da jih čim prej kdo izbriše, edina srečo ...prikaži več ki imajo je da do daleč stan od nas.