Trump o koronavirusu: "Resnično mi je jasno. Še zdravniki me sprašujejo, kako toliko vem o tem."

Trump se je v svojem slogu pohvalil, kako uspešno ukrepa v zvezi s koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Ameriški predsednik Donald Trump je ob izbruhu koronavirusa še zatrjeval, da je večina novic o virusu lažnih. Zdaj pa se tudi republikanci bojijo, da je Trump krizo s svojim zavajanjem le še poglobil. 

Deluje, kot da Trump verjame, da mediji le napihujejo zgodbo o koronavirusu, da bi spodkopali njegove trditve. Obenem pa tudi z delom svoje ekipe nikakor ni zadovoljen: med drugim je potožil tudi nad gospodarskim svetovalcem, saj da "ne naredi dovolj za umiritev trgov". 

Trumpova tiskovna konferenca na CDC (Center for Disease Control) je potekala povsem v njegovem slogu – predsednik se je pohvalil, kako pogumno in učinkovito miri zadeve: "Všeč so mi te stvari. Resnično mi je jasno. Ljudje so presenečeni, ker razumem. Vsi zdravniki me sprašujejo, kako toliko vem o tem. Mogoče imam naravno sposobnost. Mogoče bi moral to storiti, namesto da bi kandidiral za predsednika." 

A odzivi številnih predsednikovih svetovalcev se z izrečenim ne skladajo, poročajo ameriški mediji. Pravijo, da v javnosti Trump deluje samozavestno, v resnici pa je vidno prestrašen in se boji, da bi se okužil z virusom.

Zgodbe o Trumpovem strahu pred korovirusnom so se razširile po Beli hiši. Prejšnji teden je Trump povedal sodelavcem, da se boji, da ga bodo novinarji poskušali namerno okužiti s koronavirusom, poroča Vanity Fair, baje pa naj bi tudi za vstop v Belo hišo moral vsakdo imeti potrdilo, da ni okužen.

A kljub temu da strokovna javnost pritiska na Trumpa, naj odpove množične shode v okviru njegove kampanje, kjer se zbira več tisoč ljudi, se ta ne da. 

Koronavirus Kongresnika, ki sta bila v stiku s Trumpom, v karanteni

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:18 28. Marec 2020.

    On je največa sramota v ameriški zgodovini predsednikovanja,ko bi ga virus vsaj mal oplazu,bog mi pomagaj kaj govorim

  • 09:48 12. Marec 2020.

    Lahko da veliko ve o tem virosu, mogoče ga je tudi on lansiral v svet.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.