Tudi Greta ga je dobila, povedala je, kako ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Podnebna aktivistka Greta Thunberg je okužena s koronavirusom. Posvarila je predvsem mlado generacijo, da se jim ne zgodi isto.
Oglej si celoten članek

Švedska najstnica je prek socialnih omrežij včeraj sporočila, da je "zelo verjetno" tudi sama okužena z virusom covid-19. Ima namreč bolezenske znake, ki so značilni za okužene. 

"Pred približno desetimi dnevi sem občutila nekaj bolezenskih znakov (...). Bila sem utrujena, treslo me je in imela sem vneto grlo in kašelj," je 17-letnica objavila na Instagramu. Dodala je, da je bolezenske znake dobila, ko se je vrnila s potovanja v Srednji Evropi, skupaj z očetom pa sta se preventivno podala v izolacijo, poroča STA. Tudi oče namreč kaže znake bolezni.

Magazin Koronavirus: Slabe novice z britanskega dvora

Skupaj z njima živita še mati in sestra. Thunbergova se je očitno okužila, ko je pred nekaj dnevi z očetom z vlakom potovala po turneji po Evropi. Med drugim se je mudila v Bruslju, potovala pa sta z vlakom in drugimi javnimi sredstvi.

"V bistvu se sploh nisem počutila slabo. Bila sem le nenavadno utrujena, kašljala sem," je pojasnila simptome. "To je zato, ker ne sodim v rizično skupino in tega nisem jemala zelo resno. To pa je tudi zelo nevarno, saj sploh ne veš, da si bolan. Če ga ne bi istočasno dobil tudi moj oče s precej hujšimi simptomi kot jaz, morda sploh ne bi vedela, da sem okužena," je svojo izkušnjo povedala Thunbergova. 

Slovenija Vlada razpustila krizni štab Plemenito Umrl človek, ki je z gesto ganil celo nacijo

Kot je še povedala, ni stoodsttono prepričana glede okužbe, saj na Švedskem veljajo precej milejši ukrepi proti bolezni. Tam namreč testirajo le tiste, ki imajo tako hude simptome, da potrebujejo bolnišnično zdravljenje. 

Zaradi ukrepov proti koronavirusu po državi je trenutno začasno spremenjen tudi način akcije Petkov za prihodnost, na katerih mladi vsak petek opozarjajo na spremembe pri varovanju okolja. Tako se akcije sedaj vsak petek odvijajo na medmrežju pod ključnikom #ClimateStrikeOnline.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • mph
    11:03 26. Marec 2020.

    Kill the messenger, priljubljen hobi Slovenceljnov.

  • 08:04 26. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ode
    07:01 26. Marec 2020.

    Bo vsaj za nekaj časa zaprla svoj umazani gobec.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.