Slovenija
4927 ogledov

Vlada razpustila krizni štab

Jelko Kacin, Jernej Vrtovec slika zaslona
Z delom bo prenehal krizni štab za obvladovanje epidemije koronavirusa.

Vlada je na torkovi večerni sprejela sklep o prenehanju delovanja kriznega štaba za zajezitev in obvladovanje epidemije novega koronavirusa, saj z vzpostavitvijo operativnega delovanja vseh ministrstev ni več razlogov za njegovo delovanje. Hkrati je ustanovila medresorsko skupino za sprejem, pregled in vrednotenje ponudb zaščitne opreme.

koronavirus Slovenija Četrta žrtev novega koronavirusa v Sloveniji

Vlada je krizni štab za obvladovanje koronavirusa ustanovila na ustanovni seji, vodil ga je premier Janez Janša. Uradni govorec kriznega štaba je bil Jelko Kacin.

nova vlada RS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Učilnica Ukrep Svet Zaradi koronavirusa brez mature

Krizni štab ni več potreben

Kot kaže današnja odločitev, je vlada ocenila, da ni več razlogov za delovanje kriznega štaba, saj so uspeli vzpostaviti operativno delovanje vseh ministrstev. "Vse operativne funkcije, ki so bile v obliki dodatnih interventnih in koordinacijskih zmogljivosti priključene kriznemu štabu v razširjeni sestavi, se odslej opravljajo v okviru matičnih resorjev ministrstev in njihovih organov v sestavi," so na vladi zapisali v sporočilu za javnost.

Murter Priljubljen v sezoni Svet Na priljubljenem hrvaškem otoku panika zaradi primerov koronavirusa

Medresorsko delovno skupino za sprejem, pregled in vrednotenje ponudb zaščitne opreme, ki jo je vlada ustanovila danes, bo vodil državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damijan Jaklin. Poleg predstavnikov uprave za zaščito in reševanje ter zavoda za blagovne rezerve bodo člani še predstavniki ministrstev za gospodarski razvoj in tehnologijo, zdravje, zunanje in notranje zadeve.

Jelko Kacin | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Koronavirus v Italiji Slovenija Novo: Število potrjenih okužb z novim koronavirusom spet naraslo

Naloge medresorske delovne skupine so sprejem in pregled posameznih ponudb zaščitne opreme, vrednotenje zaščitne opreme v smislu izpolnjevanja tehničnih standardov in posredovanje ponudb zaščitne opreme, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje, v nadaljnji postopek zavodu za blagovne rezerve. Ta bo izpeljal postopek naročila in sklenil pogodbo za dobavo, so sporočili z vlade.

Komentarjev 9
 • Boris 09:27 25.marec 2020.

  Vsako ministrstvo vleče v svojo smer. Izkušnje zadnjih let kažejo, da skupaj NOČEJO DELAT. Ni kaj več za povedat.

 • Avatar Pinkopalinko
  Pinkopalinko 09:19 25.marec 2020.

  Saj so svoje profesionalno oddelali,ne bo zdaj celo večnost krizni štab.Tudi JJ je večkrat nagovoril državljane,pa mu ne bi bilo nujno treba.

 • Avatar Leon
  Leon 07:03 25.marec 2020.

  Jelko pa nazaj v Srbijo ?