Svet
6988 ogledov

Zaradi koronavirusa brez mature

Učilnica
Zaključek zadnjega letnika le z ocenami med letom.

Nizozemska je zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedala maturo in zaključne izpite za dijake, ki letos končujejo srednješolsko izobraževanje.

Uspešen zaključek zadnjega letnika srednješolskega izobraževanja bo letos na Nizozemskem tako odvisen izključno od ocen, ki jih bodo dijaki prejeli v letošnjem šolskem letu, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes sporočilo nizozemsko ministrstvo za izobraževanje.

Preverjanje preko spleta

Prav tako bodo šole dobile dodaten čas, da do začetka junija opravijo preostanek napovedanega preverjanja znanja. Ob tem so nizozemske oblasti šole pozvale, naj preverjanje znanja opravijo tako, da bodo zagotovile priporočeno socialno distanco in na primer izvedle preverjanje znanja prek videokonferenc.

Če videokonferenc ne bi mogli pripraviti, naj bi preverjanje znanja potekalo v stavbah šol, a ob zagotavljanju varnostne razdalje 1,5 metra med posamezniki učenci.

Simona Kustec Lipicer Koronavirus Slovenija Ministrica odgovarja, do kdaj šola na daljavo in kaj bo s počitnicami

Danes rekorden skok bolezni

Na Nizozemskem je koronavirusna bolezen 19 doslej zahtevala 276 smrti. Prav danes so zabeležili rekordno povečanje števila smrtnih primerov v enem dnevu, 63. Prvi smrtni primer zaradi covida-19 so v državi potrdili pred dobrima dvema tednoma. Doslej so potrdili 5560 primerov okužb z novim koronavirusom.

Nizozemska je v ponedeljek prepoved javnega zbiranja kot ukrep za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom podaljšala do 1. junija. Prvotno je bilo predvideno, da bo ta ukrep veljal do 6. aprila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 19:11 24.marec 2020.

    čakte, pa kakšen je ta članek, najprej pišete o maturi, potem pa stavek koliko je obolelih na nizozemskem, jest ne vem, a je cilj te množične histerije, da vsi postanejo blazni, al kaj ... jest zagotovo ne bom in vsak ...prikaži več dan grem na sveži zrak, dokler me ne zaprejo