Slovenija
15614 ogledov

Četrta žrtev novega koronavirusa v Sloveniji

koronavirus Saša Despot
Novi koronavirus je terjal novo smrtno žrtev v Sloveniji.

Četrta žrtev novega koronavirusa v Sloveniji je oskrbovanka šmarskega doma upokojencev. "V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je danes v visoki starosti umrla stanovalka z več pridruženimi kroničnimi boleznimi, pri katerih je bila potrjena tudi okužba s covid-19," obvešča Občina Šmarje pri Jelšah.

Dom starejših občanov Šmarje pri Jelšah je eno od žarišč okužb z novim koronavirusom pri nas. Okužba je potrjena še pri 24 oskrbovancih tamkajšnjega doma in šestih zaposlenih.

"Zaposleni v domu upokojencev skrbno spremljajo stanje vseh stanovalcev. Pri stanovalcih in zaposlenih se ob sumu na okužbo s covid-19 opravi testiranje in izvede vse potrebne ukrepe, s katerimi so bili seznanjeni izvajalci zdravstvene dejavnosti in socialnovarstveni zavodi," sporoča občina. Ekipi zaposlenih v domu upokojencev se je pridružila tudi ekipa zdravstvenih delavcev iz Splošne bolnišnice Celje in Medical centra Rogaška. "Vsi stanovalci Doma upokojencev so pod nadzorom zdravnikov primarnega nivoja in infektologa, ki dnevno opravlja vizite pri okuženih. Zaposleni doma upokojencev vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje in sproti obveščajo svojce." 

Janez Janša Slovenija 'Protikorona zakon': Janša predstavlja ključne protikrizne ukrepe

Prvi dve žrtvi koronavirusa pri nas sta bila oskrbovanca Doma starejših občanov Metlika, včeraj pa je za posledicami koronavirusa na infekcijski kliniki v Ljubljani umrl 67-letni moški, ki je prav tako imel pridružena obolenja.

Direktorica Doma starejših občanov Metlika Ivica Lozar je za TV Slovenija povedala, da je v njihovem domu 12 okuženih oskrbovancev in 6 zaposelnih. Od začetka pojava je število okuženih oskrbovancev enako, kar po mnenju direktorice kaže, da imajo stiuacijo pod kontrolo. V starem gradu so odprli oddelek za okužene, kjer imajo 17 postelj. Istočasno delijo stanovalce na zdrave in bolne in jih ločujejo. Tako vzpostavljajo boljše razmere za tiste, ki so zdravi.

O okužbi poročajo tudi iz Psihiatrične bolnišnice Vojnik. Okužbno so potrdili pri enem zdravniku in zdravstvenem tehniku, ki sta se okužila od člana družine, ki je bil v tujini. Oba sta od prvih znakov okužbe v domačem okolju, stikov s pacienti nista imela. Vsem zaposlenim, ki so bili z omenjenima dvema v stiku, so odvzeli brise. Vsi so bili negativni, je poročala TV Slovenija. 

Po podatkih, znanih do 23. marca 2020 do 14. ure, je pri nas 442 potrjenih okužb s koronavirusom, opravljenih je bilo 13.812 testov. 

Po podatkih Worldometers je število smrtnih žrtev koronavirusa naraslo na 17.147 ljudi, 103.393 jih je ozdravelo. Okuženih je trenutno 271.867 pacientov, od tega jih je 12.182 v resnem oz. kritičnem stanju. 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kvasetotidogajamona 05:33 25.marec 2020.

    kako je to možno?????? če pa: Američani so Sloveniji donirali zdravilo, ki se je izkazalo za uspešno pri zdravljenju

Sorodne novice