Svet
11994 ogledov

Ogromna bolnišnica zaprta, med osebjem več kot 50 okuženih!

Suceava bolnišnica Twitter
Evropa se spopada z epidemijo COVID-19. V nekaterih državah so težave že težko obvladljive.

V mestu Suceava na severovzhodu Romunije so zaprli bolnišnico, ki sicer oskrbuje več kot pol milijona ljudi v regiji. Razlog je veliko število obolelih za novim koronavirusom med osebjem ustanove.

V nedeljo so romunski mediji poročali o kar 27 pozitivnih testih med zaposlenimi v bolnišnici, v ponedeljek so zaznali še 25 dodatnih okužb, je poročal časnik Monitorul de Suceava.

Janez Janša Slovenija 'Protikorona zakon': Janša predstavlja ključne protikrizne ukrepe

Okuženi so zaposleni na različnih oddelkih. Največ obolelih - sedem, jih dela na kardiološkem oddelku. Vse ostale, ki niso bili pozitivni na test, so, tako kot njihove manj srečne kolege, poslali v karanteno.

V zadnjih 48 urah sta, po vsej verjetnosti zaradi okužbe, ki sta jo staknila med bivanjem v njej, v omenjeni bolnišnici umrla dva pacienta. Oba sta bila stara več kot 70 let.

Zaradi nastale situacije je romunski zdravstveni minister Nelu Tătaru sporočil, da bodo bolnišnico zaprli in opravili 48-urno razkuževanje objekta.

Zaskrbljeni so tudi v bolnišnici mesta Fălticeni, ki se nahaja v istem okrožju kot Suceava. Tam so virus našli pri enem od zdravnikov.

Vse paciente iz Suceave bodo razporedili v drugih bolnišnicah v pokrajini Bukovina, največ jih bodo sprejeli v Rădăuțiju, nekaj tudi v mestu Botoșani.

Koronavirus v Italiji Epicenter COVID-19 Šport "Prepričan sem, da se je takrat vse začelo"

Bogati lokalni poslovnež Ștefan Mandachi, znan po opozarjanju na razvojne težave v Bukovini, je že ponudil svojo pomoč.

Vsem članom zdravstvenega osebja iz Suceave je ponudil brezplačno prenočišče v svojem dobro rangiranem hotelu Mandachi Hotel&Spa.

"Med zdravstvenim osebjem je veliko herojev, ki vedo, da so okuženi in bolezni ne želijo širiti, pa nimajo kje spati," je na družbenih omrežjih zapisal poslovnež in hkrati ostro kritiziral po njegovem mnenju prepočasne in neustrezne ukrepe romunske vlade.

Komentarjev 1
  • kvasetotidogajamona 09:02 08.april 2020.

    so zaprli bolnico ker se notri snema tom&jerry, okuženi so jim možgani oz pamet naivna