Svet
23939 ogledov

Umrl človek, ki je z gesto ganil celo nacijo

Giuseppe Berardelli Reševalni pas/Twitter
72-letnik je umrl zaradi posledic okužbe s koronavirusom.

Na seznamu žrtev koronavirusa v Italiji je tudi 72-letni duhovnik Giuseppe Berardelli, ki je ganil celo državo s svojo nesebično in plemenito gesto.

Verniki v njegovi župniji v mestu Casnigo so mu kupili respirator, ki pa ga je duhovnik zavrnil in ga prepustil mlajšemu pacientu, ravno tako obolelemu za koronavirusom, ki ga niti ni poznal. Zaradi posledic okužbe je umrl v bolnišnnici Lovere v Bergamu, v enem izmed italijanskih mest, ki ga je epidemija najhuje prizadela.  

Koronavirus v Italiji Slovenija Novo: Število potrjenih okužb z novim koronavirusom spet naraslo

Ko so duhovnika pospremili na njegovi zadnji poti, so meščani Casniga odšli na svoja okna in z glasnim ploskanjem pospremili svojega dušnega pastirja. V Italiji je doslej zaradi koronavirusa umrlo najmanj 50 duhovnikov.

Visok porast smrti

V Italiji je novi koronavirus v zadnjih 24 urah znova zahteval rekordno število smrtnih žrtev. Našteli so jih kar 743, kar je spet nov visok porast smrtnih žrtev po dveh dneh umirjanja trenda, je poročala STA.

Skupno se je število umrlih zaradi covida-19 v Italiji povzpelo na 6820. Število potrjenih okužb s koronavirusom se je medtem zvišalo na 69.176, je danes sporočila italijanska civilna zaščita.

8326 ljudi je po okužbi že okrevalo, 3393 pa jih je na intenzivni negi. To je približno šest odstotkov vseh potrjeno okuženih.

Koronavirus v Italiji | Avtor: Epa Epa

Italija je najhuje prizadeta država v pandemiji koronavirusa. Med najhuje prizadetimi mesti je Bergamo, kjer so samo v ponedeljek zabeležili 112 smrtnih žrtev. Župan Giorgio Gori pa je izrazil bojazen, da je to le vrh ledene gore in da so dejanske številke kar štirikrat višje. V mestu doživljajo pravo tragedijo, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa opozoril Gori.

Koronavirus je visok smrtni davek terjal tudi med zdravstvenimi delavci. Za posledicami okužbe je umrlo tudi 25 zdravnikov, še navaja APA.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • cefoofo 13:39 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • unraibreth 10:41 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks