Svet
12340 ogledov

Tako v krizi deluje Putin. Rusija v velikih skrbeh.

Putin, koronavirus Epa
Ruski predsednik danes med bolne, kjer je ugotovil pričakovano.

Vladimir Putin je danes obiskal bolnišnico, v kateri zdravijo obolele s koronavirusom; gre za bolnišnico v Komunarki, predmestju Moskve, kjer je nameščeno največje število obolelih v Rusiji.

Ob prihodu se je Putin oblekel v rumeno zaščitno obleko z masko, ostali okrog njega so bili v belih zaščitnih oblačilih.

Govoril je s predstojnikom bolnišnice Denisom Procenkom. "Videl sem, kako delujejo, vsi so v bojnih položajih. Delajo kot ura, zelo dobro in složno," je povedal ob odhodu.

Putin, koronavirus | Avtor: Epa Epa

koronavirus Slovenija "Gre za šok, ki nima primerjave v sodobni zgodovini"

Putin, koronavirus | Avtor: Epa Epa

Jasne slike ni

Rusija je sicer danes priznala, da nima jasne slike razmer epidemije s koronavirusom v državi, kjer je sicer število okuženih veliko manjše v primerjavi z zahodno Evropo. Doslej so v državi s 144 milijoni prebivalcev, ki meji tudi na Kitajsko, uradno zabeležili le 495 primerov okužb s koronavirusom. O smrtnem primeru še niso poročali, je poročala STA.

"Težava je, ker se testiranja slabo izvajajo, nihče v resnici nima jasne slike realnosti niti v Rusiji niti v svetu," je pri tem menil moskovski župan Sergej Sobjanin, ki je na vrhu delovne skupine za boj proti virusu.

Tudi v bolnišnici so Putina opozorili, da bi Rusijo lahko čakal italijanski scenarij, da bi hitro prišlo do velikega števila hudih primerov in smrti. Še posebej ogrožena je prav Moskva, je dejal zdravnik.

Koronavirus v Italiji Slovenija Novo: Število potrjenih okužb z novim koronavirusom spet naraslo

Da bi ostali doma, še ni odrejeno

Putin se je s svarili očitno strinjal in Rusija bo okrepila prizadevanja za zajezitev širjenja okužb. "Če bo novih primerov zmanjkalo, bodo zdravniki presrečni. Vendar pa se moramo vseeno pripraviti na najhujše," je dejal ruski predsednik.

V Rusiji so sicer že zaprli šole in odpovedali kulturne in športne prireditve. Zaprli so tudi meje za prihod tujih potnikov. Sobjanin je starejšim Moskovčanom zapovedal, naj ne zapuščajo svojih domov, podobno je predlagal tudi za druge ruske regije. Niso pa v Rusiji še odredili, naj prebivalci ostanejo doma.

Borut Pahor Slovenija Kje je predsednik države? Čilira.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • sam50 20:20 24.marec 2020.

    Pa na nagobčnik so mu dali tisti Air Freschner,mu verjetno smrdi iz ust....

  • popokatopetl 19:32 24.marec 2020.

    Ja predsedniški model maske, hehe, mogoče bi rajši tole nataknil https://izismile.com/2020/01/10/spacememes_about_spaceballs_27_pics.html

  • maresem 19:04 24.marec 2020.

    Važno, da ima rumeno zaščitno obleko in specialno masko.