Tudi po premirju nasilje ne preneha

Foto: epa
Foto: epa
V Jeruzalemu sta bila v napadu z nožem ranjena dva moška.
Oglej si celoten članek

Na postajališču tramvaja v Jeruzalemu sta bili danes v napadu z nožem ranjeni dve mlajši osebi. Napadalca so nato policisti ustrelili in ubili, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na postajališču nedaleč od nacionalnega glavnega sedeža policije sta bila srednje hudo ranjena Izraelca, stara 21 in 23 let. Eden od njiju je vojak. Prepeljali so ju v bolnišnico, kjer so ju oskrbeli zaradi vbodnih ran v zgornjem delu trupa. Oba sta pri zavesti.

Svet ''Zaslužijo si varno življenje, svobodo in blaginjo''

Francoska tiskovna agencija AFP izpostavlja, da se je napad zgodil nedaleč od soseske Šejk Džara v zasedenem vzhodnem Jeruzalemu, ki je bila v zadnjih tednih prizorišče protestov zaradi načrtovanega izgona Palestincev z njihovih domov.

Ravno ti protesti so se sprevrgli v krvav spopad med Izraelom in palestinskimi gibanji na območju Gaze. Ta se je končal po 11 dneh s prekinitvijo sovražnosti v petek. V njem je življenje izgubilo 261 ljudi. Premirje v Gazi sicer še velja, a protesti ne ponehajo, prav tako je včeraj prišlo do ponovnih spopadov na območju Tempeljskega griča blizu mošeje Al Aksa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.