Svet
211 ogledov

Tudi po premirju nasilje ne preneha

epa
V Jeruzalemu sta bila v napadu z nožem ranjena dva moška.

Na postajališču tramvaja v Jeruzalemu sta bili danes v napadu z nožem ranjeni dve mlajši osebi. Napadalca so nato policisti ustrelili in ubili, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na postajališču nedaleč od nacionalnega glavnega sedeža policije sta bila srednje hudo ranjena Izraelca, stara 21 in 23 let. Eden od njiju je vojak. Prepeljali so ju v bolnišnico, kjer so ju oskrbeli zaradi vbodnih ran v zgornjem delu trupa. Oba sta pri zavesti.

Izrael Palestina Svet ''Zaslužijo si varno življenje, svobodo in blaginjo''

Francoska tiskovna agencija AFP izpostavlja, da se je napad zgodil nedaleč od soseske Šejk Džara v zasedenem vzhodnem Jeruzalemu, ki je bila v zadnjih tednih prizorišče protestov zaradi načrtovanega izgona Palestincev z njihovih domov.

Ravno ti protesti so se sprevrgli v krvav spopad med Izraelom in palestinskimi gibanji na območju Gaze. Ta se je končal po 11 dneh s prekinitvijo sovražnosti v petek. V njem je življenje izgubilo 261 ljudi. Premirje v Gazi sicer še velja, a protesti ne ponehajo, prav tako je včeraj prišlo do ponovnih spopadov na območju Tempeljskega griča blizu mošeje Al Aksa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.